Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 191 de alergători, la crosul Ziua olimpică din Constanța (galerie foto)

ro

19 Jun, 2016 10:15 3087 Marime text
191 de alergători, de toate vârstele, au luat startul, astăzi, la Constanța, la crosul Ziua olimpică.
 
Iubitorii mișcării au plecat de pe strada Mircea cel Bătrân, iar cursa s-a derulat apoi pe bulevardul Mamaia, încheindu-se la Radio Constanța, după cinci kilometri.
 
Startul a fost dat de fostul mare atlet Ilie Floroiu, în prezent directorul CS Farul Constanța. „Crosul olimpic este o întrecere în care nu există învinşi şi învingători, ci numai învingători. Speram la o prezenţă mai mare, dar poate că, la anul, cînd vom sărbători 30 de ani de cros, vor participa mai multe persoane. Îmi aduc aminte ediţia din 1987. Au concurat 2.000 de alergători, bulevardul Mamaia era plin“, a spus Ilis Floroiu.

UPDATE: La băieţi, câştigător a fost Cătălin Jitcovici, urmat pe podium de Nicuşor Antonesi şi Alexandru Pădure. În primii zece s-au mai clasat Ionuţ Nenovici, Alexandru Ionescu, George Cracu, Vasile Apetroaie, Paulian Prăjitură, Gavril Ion şi Bogdan Moisei.

Întrecerea fetelor i-a revenit Dianei Pivniceru, iar următoarele două în clasament au fost Cristina Olteanu şi Anastasia Fotu. În continuare, în ierarhia primele zece au mai intrat: Adriana Turnea, Alexandra Opriţă, Nicoleta Oanea, Andreea Vancea, Maria Săceanu, Cristina Popa şi Cristina Stancu.

Cel mai vârstinc participant care a trecut primul linia de sosire a fost Victor Şuvleacov (72 de ani), iar distincţia pentru cea mai în vârstă alergătoare i-a revenit Veronicăi Negreanu (86 de ani).

Cel mai tânăr concurent a fost o fetiţă, Amalia Opriţă (cinci ani), urmată în clasament de fratele ei, David Opriţă (şapte ani) şi de Cosmin Teodor (nouă ani). Competiţia nu a fost ratată nici de Sophie Iofciu (zece ani), Andrei Oruz (11 ani) şi Vlad Cătană (12 ani).

Titlul de cea mai numeroasă familie i-a revenit familiei Opriţă, care a concurat cu Alexandru, Alexandra, David şi Amalia.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii