Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

19 morți din cauza infectării cu coronavirusul MERS

ro

16 Jun, 2015 08:54 1167 Marime text
 
Coreea de Sud a anunțat astăzi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanțul provizoriu al epidemiei la 19 morți în această țară care deține locul patru în topul economic din Asia, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cu 154 de persoane infectate, între care 17 declarate vindecate, Coreea de Sud este țara cea mai afectată din lume de epidemia MERS, în afară de Arabia Saudită, zona de origine a maladiei.

Nu mai puțin de 5.500 de persoane sunt în prezent în carantină, în centre medicale sau la domiciliu, iar 3.500 sunt pe cale să-și redobândească libertatea de mișcare, după ce la 20 mai a fost diagnosticat primul pacient cu această maladie la întoarcerea dintr-o călătorie în Arabia Saudită.

Dintre cei 118 pacienți aflați încă sub tratament, 16 sunt în stare gravă. Cei mai mulți dintre decedați s-au confruntat cu probleme de sănătate înainte de epidemie, au dat asigurări autoritățile sanitare, scrie AFP, conform Agerpres.

Patru noi cazuri de infectare au fost diagnosticate la începutul acestei săptâmâni, dintre care trei au frecventat Centrul Medical Samsung, unul dintre cele mai mari spitale din țară.

Mai mult de 70 de cazuri au fost înregistrate în aceasta singură instituție, forțată de împrejurări să-și întrerupă pe termen nelimitat cea mai mare parte a activităților sale.




Sursa: Agerpres
Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii