Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 percheziţii în Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa. Şapte persoane au fost încătuşate

ro

02 Aug, 2015 13:01 1776 Marime text
În perioada 24 – 30 iulie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 79 de infracţiuni economice.

151 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte, dintre care 11 au fost reţinute și 2 arestate.

Poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni de evaziune fiscală şi o complicitate la această infracţiune, 16 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 13 înşelăciuni, 6 falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, 2 falsuri materiale în înscrisuri oficiale şi 3 uzuri de fals, 5 delapidări şi un abuz în serviciu.

De asemenea, poliţiştii au constatat câte 2 infracţiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal și la Legea 656/2003 privind spălarea banilor, precum și câte o infracțiune de neglijență în serviciu, trafic de influență, conflict de interese și luare de mită.

Cu titlu exemplificativ:

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 18 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Dâmboviţa, la persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni ilegale cu produse accizabile.

Din cercetările polițiștilor a reieşit faptul că persoanele implicate ar fi produs şi ulterior ar fi comercializat, în mod ilicit, alcool etilic, băuturi spirtoase, produse intermediare de alcool şi băuturi fermentate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, pentru confiscare, peste 6.800 de litri de vin, 80 de litri de alcool etilic, 160 de litri de băuturi alcoolice, 114 sticle cu băuturi alcoolice şi 489 de sticle goale cu diverse etichete, mai multe tipuri de esenţe, o instalaţie artizanală şi două filtre cu carbon activ, pentru extragerea alcoolului etilic din alcool sanitar.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar în urma administrării probatoriului, 7 dintre acestea au fost reţinute.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere şi comercializare fără drept de produse accizabile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii