Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 polițiști, anchetați pentru trimiterea de e-mailuri rasiste

ro

15 May, 2015 21:16 867 Marime text
 
Un număr de 16 polițiști din Miami Beach fac obiectul unei anchete pentru că și-au trimis mesaje cu caracter rasist și pornografic, în contextul brutalităților repetate ale poliției împotriva americanilor de culoare, a anunțat astăzi parchetul din Florida, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Într-unul dintre aceste mesaje apare un joc botezat „Monopoly negru”, în care pe fiecare căsuță apare mesajul „merg la închisoare”. Într-un altul apare fotografia autopsiei unui bărbat împușcat mortal de poliție în 2011, ceea ce ar putea fi pasibil de urmărire penală, întrucât trimiterea unei astfel de imagini ține de 'un comportament scandalos', a declarat șeful poliției din Miami Beach, Dan Oates.

„Minoritățile și femeile sunt înjosite în aceste emailuri pe care și le trimiteau polițiștii, fiind distribuite inclusiv imagini cu oameni goi și acte sexuale respingătoare”, le-a declarat ziariștilor procurorul Katherine Fernandez Rundle, potrivit Agerpres.

E-mailurile au fost trimise pe adresele personale și profesionale ale polițiștilor. Principalii doi instigatori au părăsit poliția: unul s-a pensionat anul trecut și celălalt a fost concediat săptămâna trecută în cadrul acestei anchete.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii