Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 august înseamnă și 81 de ani de la inaugurarea pasarelei din Mamaia

ro

01 Aug, 2016 11:36 6059 Marime text
Ziua Marinei este sărbătorită în fiecare an la Constanța în 15 august cu artificii și manifestații în Portul Constanța. Anul acesta sărbătoarea va include și aniversarea pasarelei din Mamaia, ce a fost inaugurată la 15 august 1935. Practic, anul acesta se împlinesc 81 de ani de când pasarela a devenit un punct de atracție pentru turiști. La inaugurarea de atunci a participat și regele Carol al II-lea, membri ai Guvernului și autoritățile Municipiului și Portului Constanța.

Proiectul pasarelei a pornit de la dorința edililor vremii de a avea un punct principal de atracție pentru vizitatori. Construcția urma să fie  lungă de aproape 130 de metri și să aibă două tobogane pentru copii şi adolescenţi, două debarcadere pentru şalupe şi bărci şi o terasă-bar.

Echipa care a coordonat proiectul de construcție al pasarelei a fost compusă din arhitectul  Victor Ştefănescu, inginerul Zahariade şi Pușchilă, pentru partea tehnică. Lucrările de construcție au început în primele zile ale lunii mai. Lucrarea a fost calculată să reziste la vânt, zăpadă şi la o încărcătură cu oameni de 600 kg/mp.

Timpul a trecut. Construcția s-a schimbat. Încet, încet se dezintegrează, iar la momentul actual constituie un pericol pentru accidente. Nu mai există nici terasa și nici cele două debarcadere. Pasarela de astăzi mai păstreză din acele vremuri înfloritoare ale stațiunii doar cele două tobogane.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii