Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

142 de unități sanitare de transfuzie sanguină NU au autorizație de funcționare!

ro

03 Aug, 2016 16:47 1669 Marime text
În urma unei centralizări realizată de Ministerul Sănății, s-a descoperit că în sistemul medical românesc funcționează 142 de unități sanitare de transfuzie sanguină fără autorizație. Din acest total, 108 de unități sanitare sunt publice, iar 34 de unități sunt private.
 
Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a decis că trebuie luate o serie de măsuri de urgență, se arată într-un comunicat transmis Agerpres. ''În perioada 2-12 august, departamentele de supraveghere din DSP-uri vor verifica toate unitățile de transfuzii neautorizate și vor fi investigate motivele pentru care aceste unități de transfuzii nu au autorizație”, informează comunicatul citat.
 
Ministerul Sănătații anunță că până la 1 noiembrie untițățile de transfuzii trebuie să se conformeze și să obțină autorizații de la DSP. De asemenea, în urma verificărilor DSP din teren este posibil ca această listă să se reducă, iar unele unități private să aibă contract de livrări de sânge, dar să nu efectueze transfuzii. Ministerul Sănătății precizează că spitalele din rețeaua Ministerului Apărării Naționale au propriul centru de transfuzii, iar UTS-urile acestora nu sunt în subordinea autorizării de către DSP-uri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii