Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

140 de români au fost repatriați din Egipt

ro

07 Nov, 2015 18:48 1171 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe informează că 140 de cetăţeni români, care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada, în scop turistic, au fost repatriaţi în România în cursul zilei astăzi, cu un zbor al unei companii de transport aerian.
 
Pe fondul situaţiei actuale din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autoritățile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh şi Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă în vederea efectuării demersurilor de asistenţă consulară la faţa locului.
 
Aceasta a acordat asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiștilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situaţia, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă.
 
Echipa consulară mobilă face parte din Celula de criză a MAE, activată de către ministrul afacerilor externe pentru această situaţie.
 
Operațiunea de transport al cetăţenilor români a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE şi al altor instituții cu competenţe în materie.
 
Aeronava a aterizat în deplină siguranţă pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul acestei seri.


Sursa foto: metropotam.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii