Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

130 sancţiuni aplicate de ISU Dobrogea în minivacanţa de Rusalii

ro

22 Jun, 2016 14:11 2095 Marime text
În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe parcursul minivacanţei de Rusalii, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat şi desfăşurat 19 acţiuni de control la 22 de obiective din turism, alimentaţie publică şi agrement.

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost constatate 136 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 22 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 130 sancţiuni, cuprinzând 102 avertismente şi 28 amenzi, în cuantum de 43.000 lei.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru unele clădiri, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor etc.

De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici şi instituţii, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor, precum şi 21 de acţiuni de informare preventivă.

Totodată, pompierii constănţeni au fost solicitaţi sa acţioneze la 21 de intervenţii pe raza judeţului, au efectuat 16 recunoaşteri în teren, iar paramedicii care încadrează ambulanţele SMURD au acordat prim ajutor medical la 238 de cazuri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii