Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac la un hotel 13 morți, dintre care cinci angajați ai ONU și patru soldați

ro

09 Aug, 2015 23:56 1693 Marime text
 
Treisprezece persoane, dintre care cinci angajați ai Organizației Națiunilor Unite (ONU), patru soldați malieni și patru teroriști au fost uciși în timpul luării de ostatici care a avut loc vineri la un hotel de Sevare, în centrul Mali, potrivit unui nou bilanț, anunțat astăzi de guvernul de la Bamako, informează AFP, conform Agerpres.

„Bilanțul definitiv" numără „patru soldați ai Fama", forțele armate maliene, „cinci angajați ai Misiunii ONU în Mali și patru teroriști" uciși în operațiunile din timpul atacului asupra hotelului "Byblos" din Sevare, a precizat guvernul malian în comunicat. Cei cinci angajați ai Misiunii ONU în Mali (Minusma) erau "un șofer malian, un sud-african, doi ucraineni și un nepalez".

"Șapte suspecți au fost arestați" de forțele maliene, care numără "opt răniți" în rândurile lor, potrivit aceluiași comunicat. De asemenea, potrivit guvernului malian, "patru ostatici au fost eliberați", dintre care doi ucraineni, un rus și un sud-african.

„Anchetatori sunt în legătură cu Minusma și alți parteneri, pentru a determina factorii legați de acest atac și desfășurarea lui", se mai afirmă în comunicat, potrivit Agerpres.

Atacul de vineri nu a fost revendicat deocamdată. Cu toate acestea, "puternice suspiciuni" planează asupra Frontului de Eliberare a Macina (FLM), "grupare teroristă care insistă să se afirme prin toate mijloacele", a declarat o sursă medicală din Sevare. Macina este o denumire tradițională a unei părți din centrul Mali.

Apărută la începutul lui 2015, FLM este prezentată ca o grupare radicală aliată Ansar Dine, condusă de Iyad Ag Ghali. Ansar Dine este una dintre organizațiile jihadiste cu legături cu Al-Qaida și care a deținut controlul asupra nordului Mali timp de aproape zece luni, între 2012 și începutul lui 2013.

FLM, care recrutează în special în rândurile comunității "peul" și este menționată în rapoartele Human Rights Watch (HRW) și ONU, a revendicat mai multe atacuri ce au vizat în special forțele de securitate din această regiune centrală din Mali.

Atacatori neidentificați și al căror număr rămâne necunoscut au dat buzna vineri în jurul orei 05:00 (locale și GMT), potrivit guvernului malian, în hotelul "Byblos" din Sevare, unde se cazează de obicei cetățeni străini. Aceștia din urmă au fost scoși din hotel în noaptea de vineri spre sâmbătă, de forțele militare maliene.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii