Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12.000 de romani arestati peste hotare ar putea ajunge, din 2012, in inchisorile din tara

ro

18 May, 2010 01:31 1414 Marime text
inchisoare.jpgDin 2012 este posibil ca în închisorile din ţară să ajungă aproximativ 12.000 de români care au fost arestaţi în străinătate, având în vedere că există şi o prevedere europeană în acest sens. Aceasta este declaraţia chestorului Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit sursei citate, există o recomandare europeană conform căreia, din 2012, cei care au săvârşit infracţiuni în alte ţări decât cea de baştină, după condamnare, trebuie returnaţi statului de origine, relatează Mediafax.

"În baza acestei recomandări europene, ne aşteptăm să vină circa 12.000 de români arestaţi în străinătate. Sunt şi câteva sute daţi în urmărire pentru infracţiuni. Avem aproape peste tot, în toate ţările. Circa 1.200 sunt în alte ţări decât UE", a declarat Băla.

Acesta susţine că penitenciarele din Moldova, Bucureşti şi judeţele învecinate nu îi vor putea primi, deoarece sunt pline.

"În special unităţile din Moldova şi cele din Bucureşti şi zona apropiată Capitalei, adică Giurgiu, Mărgineni, Constanţa sunt aglomerate", a precizat Ioan Băla.

Chestorul Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a participat, luni, la Bistriţa, la o dezbatere cu privire la reintegrarea în societate a foştilor deţinuţi. Dezbaterea a fost organizată la Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim Bistriţa. Acesta găzduieşte, pe perioadă determinată, foşti deţinuţi care nu au familii şi îi ajută să-şi găsească locuinţă şi loc de muncă.

Antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii