Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 sarbatori legale in 2009

ro

02 Jan, 2009 12:41 7431 Marime text

Anul în care tocmai am intrat poate avea multe puncte slabe, dar nu în ceea ce priveşte zilele libere. În 2009, românii pot nota în calendar 11 zile declarate sărbători legale. Deci, nelucrătoare. Deja primele două zile de relaxare... legală au trecut. Însă putem sta liniştiţi, vin altele.

Realitatea TV informează că următoare libere de la stat vor fi cele cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, adică 19 şi 20 aprilie. 1 mai pică într-o vineri aşa că românii vor avea parte de un weekend prelungit. Site-ul http://www.realitatea.net arată că anul acesta avem şi două noi sărbători legale: Rusaliile şi Adormirea Maicii Domnului, potrivit unui Proiect de lege cu privire la Codul Muncii. Vorbim de prima şi a doua zi de Rusalii, 7 şi 8 iunie şi ziua de Sfânta Mărie.

De altfel, această zi a fost declarată nelucrătoare în urma intervenţiei lui Traian Băsescu, pe motiv că 15 august este o sărbătoare declarată legal nelucrătoare în alte zece ţări europene. Şi nu ne oprim aici, până la finele lui 2009 mai avem încă trei zile libere. Ziua Naţională şi prima şi a doua zi de Crăciun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • irina 06 Jun, 2009 23:35 vreau sa ma lamureasca cineva. cind au liber cei care nu sunt ortodoxi? de ex.catolici,reformati....in cazurile cind nu sarbatorim pastele si rusaliile odata cu ortodoxi?
  • George M 13 Apr, 2009 14:01 Faza e ca deja firmele au mai redus inet incet din zilele libere pe care le acodrau angajatilor... pt ca s-a mai votat sa se dea liber de catre guvernanti.... Asa ca de fapt o sa constatati cu stupoare ca s-a redus nr de zile libere!!! E ciudat ca la noi se intimpla sa fie reversul medaliei... ca traim in Romania!!! CIUDAT NU!!! EU CHIAR AM PATIT-O!!!