Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 persoane, arestate preventiv în dosarul MediaPro

ro

06 Dec, 2014 13:49 1951 Marime text
Instanța Tribunalului București a decis arestarea  pentru 30 de zile a celor 11 persoane reţinute ieri în dosarul MediaPro, informează RomaniaLibera.ro. Ei sunt acuzați de spălare de bani și evaziune fiscală, prejudiciul imputat fiind de 15 milioane de lei.

În acelasi dosar, au fost audiate joi mai multe persoane, iar  21 dintre ele sunt cercetate în libertate sau sub control judiciar.
 
Cele 11 persoane reţinute sunt:

1.    Silviu Relu Vîju, - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
2.    Ion Cosmin Andrei- pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
3.   Eugenia Bălan - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
4.    Andreea Cornelia Stănculeanu - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
5.    Mihai Valentin Toderiuc - pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala;
6.    Dănuț Puiu - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor;
7.    Elena Lucia Adăscăliței - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor; 
8.    Elena Niță - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor; 
9.    George Laurențiu Dinu - pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
10.    Elena Calapereanu - pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala;
11.    Corina Medeleanu - pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala  si spalare a banilor; 

Potrivit procurorilor, în cauza s-a retinut ca exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila conform careia, in perioada 2009 - 2014, inculpatii VIJU SILVIU RELU, ION COSMIN - ANDREI, BALAN EUGENIA si MEDELEANU CORINA, in calitate de persoane cu functii de conducere/administrare in cadrul a 3 societati comerciale de profil 'media', cu complicitatea inculpatilor CALAPEREANU ELENA, STANCULEANU ANDREEA - CORNELIA, TODERIUC MIHAI- VALENTIN, PUIU DANUT, ADASCALITEI ELENA-LUCIA, NITA ELENA si DINU GEORGE LAURENTIU, au dispus inregistrarea in evidenta contabila a acestor societati si declararea fiscala a numeroase facturi care nu au la baza opeartiuni reale de achizitie, provenind de la un numar mare de societati comerciale (care, la randul lor, fie nu-si declara livrarile corelative organelor fiscale, fie inregistreaza achizitii fictive de la societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma').

O parte din sumele inscrise in facturile sus-mentionate erau transferate in conturile bancare ale societatilor emitente (reprezentand 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societati' si, eventual, TVA-ul - de unde erau retrase in numerar de reprezentantii acestora), iar pentru restul sumelor erau intocmite chitante fictive, fara ca sumele inscrise in acestea sa fie ridicate efectiv din casieria celor 3 societati comerciale de profil media, servind, in realitate, la remunerarea suplimentara a unor angajati din cadrul acestora.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15.000.000 lei.

In vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat, precum si a confiscarii sumelor spalate, procurorii au instituit sechestre asiguratorii cu privire la mai multe bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Procurorii Parchetului Capitalei si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat joi 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila, in dosarul de evaziune fiscala in care este vizat trustul MediaPro.

In cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii