Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta Greciei se decide azi 11 milioane de greci sunt așteptați la referendum

ro

05 Jul, 2015 08:26 1676 Marime text
Astăzi are loc poate cel mai important eveniment din istoria Greciei moderne, locuitorii țării asupra căreia planează falimentul fiind chemați astăzi la urne pentru a decide dacă acceptă sau măsurile de austeritate propuse de creditorii ţării.

Referendumul de astăzi a fost organizat de premierul Alexis Tsipras după ce guvernul pe care îl conduce nu a reușit să ajungă la un compromis cu membrii Eurogrupului și reprezentanții FMI, ai Comisiei Europene și cei ai Băncii Centrale Europene, la începutul acestei săptămâni.

Urnele de vot s-au deschis la ora 4:00 GMT (ora locală 7:00) şi se vor închide 12 ore mai târziu, la ora 16:00 GMT (ora locală 19:00).

Pentru referendumul de astăzi, au fost introduse zboruri suplimentare astfel încât grecii aflați în străinătate să se poată reîntoarce acasă pentru a-și exprima opțiunile. De asemenea, a fost anulată și taxa de autostradă. 

Ultimul sondaj de opinie, realizat vineri, arăta că 44% dintre cetăţeni sunt favorabili măsurilor de austeritate, iar 43% se declară împotrivă, restul fiind nehotărâţi.

Indiferent de rezultatul referendumului de astăzi, premierul elen Alexis Tsipras a promis vineri seară poporului grec că va ajunge la un acord cu instituţiile financiare internaţionale în cel mult 48 de ore.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii