Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendum în Grecia 11 milioane de cetăţeni decid astăzi rămânerea în zona euro

ro

05 Jul, 2015 11:28 1822 Marime text
În Grecia s-au deschis secţiile de vot pentru aproximativ 11 milioane de cetăţeni ce vor vota la referendumul ce va schimba viitorul ţării, anunţat cu doar o săptămână în urmă de Guvernul elen. Grecii trebuie să răspundă cu DA sau NU în privinţa unei propuneri ce a expirat deja în urmă cu cinci zile: "Trebuie acceptat proiectul de acord prezentat de catre Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) în timpul reuniunii Eurogrupului din 25 iunie?" .
Deşi guvernul condus de populistul Alexis Tsipras susţine că un NU la referendum înseamnă un NU austerităţii şi astfel întărirea poziţiei de negociere cu creditorii, liderii europeni au avertizat că un vot negativ înseamnă practic ieşirea din Zona Euro, informează HotNews.ro .

Grecia este în aceste momente pe marginea unei prăpastii, iar Tsipras le reaminteşte constant grecilor că astăzi votează pentru "a prelua controlul asupra destinului lor" . Economia elenă este grav afectată de lipsa de lichidităţi în contextul în care guvernul de stânga a decis de câteva zile închiderea băncilor pentru a putea spori controlul asupra capitalului grecesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii