Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare Schengen 11 mandate europene de arestare, puse în aplicare de poliţiştii români

ro

24 May, 2015 12:10 1310 Marime text
 
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 274 de persoane, 79 de autovehicule şi 32 documente ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 15 – 22 mai a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 157 persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 
Poliţiştii români au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare, au depistat 79 de  persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane ce erau semnalat ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 12 autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost ridicate 16 documente căutate de  state partenere. Totodată, 117 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 23 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. Patru autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre. De asemenea, 16 documente emise şi căutate de România au fost descoperite în state membre.
Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen. S.I.S. conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii