Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1000 de localnici au protestat in faţa casei unui primar din Botoşani

ro

01 Jan, 2017 17:17 1598 Marime text
Aproximativ 1.000 de persoane din comuna Corni, judeţul Botoşani, dintre care peste 300 erau mascate, au protestat, duminică după-amiază, în faţa casei primarului Dorel Dorneanu, nemulţumite că acesta nu a susţinut organizarea unui festival de obiceiuri de iarnă care are loc în mod tradiţional în localitate. 

Locuitorii din Corni susţin că în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului trecut primarul le-ar fi promis susţinere pentru organizarea festivalului "Tăierea spinilor", fără însă a mai finanţa evenimentul. 

Supăraţi că datinile şi obiceiurile de iarnă se vor pierde, sătenii, unii dintre ei mascaţi, au mers în faţa casei primarului pentru a-i cere demisia. "Jos Dorneanu!", Hoţii!" şi "Demisia!", au strigat manifestanţii. 

"Protestul nu a fost autorizat. Din câte ştim, este vorba de o nemulţumire a locuitorilor faţă de neimplicarea primarului în susţinerea unui festival de datini şi obiceiuri care se desfăşoară în această perioadă. Nu au fost înregistrate incidente", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Dan Izotov. 

Mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie i-au împiedicat pe localnici să intre în curtea edilului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii