Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 leu pentru...un spital.Iniţiativa unui bucureştean la nivel naţional

ro

28 Feb, 2015 22:06 1542 Marime text
Un bucureştean de 37 de ani şi-a propus să construiască primul spital de oncologie şi hematologie pediatrică, informează gandul.info. Alex Zamfir, de 37 de ani îşi porpune să creeze un loc unde să trateze şi să vindece cancerul la copii. Pentru asta, el cere fiecărui român să doneze un leu o dată la nouă luni. În trei ani s-ar strânge 18 milioane de euro, iar spitalul ar putea fi construit. “Cu banii noştri, pentru noi”.

Sunt români care au ales deja să doneze într-un cont în spatele căruia se află deocamdată o persoană fizică, acets bărabt de 37 de ani.
Miercuri, el a postat pe blogul personal ideea şi a anunţat lansarea unei platforme dedicate proiectului: www.1leu.org.

"Ne propunem să strângem această sumă pentru construcţia primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Fără a cere şi fără a primi vreun ban de la statul român. Adică doar din donaţii şi sponsorizări oferite de persoane fizice şi juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici româneşti. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi pentru toţi copiii noştri".

"Nu, nu este o glumă. Este cel mai serios proiect din viaţa mea. Îmi place teribil că sunt un nimeni. Şi nu în sensul rău. Sunt un simplu cetăţean. Care, alături de alţi 10 oameni, s-a înhămat la această idee nebunească - că îi putem convinge pe cât mai mulţi români să doneze câte puţin ca să construim un spital de oncologie şi hematologie pediatrică. Ne trebuie 80.000.000 de lei, aproximativ 18.000.000 euro, bani care acoperă: achiziţionarea unui teren de aproximativ 1,5 hectare, o construcţie de aproximativ 7.000 mp, cu secţie de radioterapie şi transplant medular, cu laborator propriu, cu două săli de operaţie şi echipamente de ultimă generaţie ca dotare. Costul acesta înseamnă proiectul de la zero până în momentul în care începe să funcţioneze", spune aAlex Zamfir, conform gandul.info.

Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii