Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie V-au fost solicitaţi bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar?

ro

18 Sep, 2017 00:00 6695 Marime text
Noul an şcolar a început, iar odată cu el, şi şedinţele cu părinţii în cadrul cărora se discută şi de fondul clasei, şi de cel al şcolii.
 
Sumele sunt destinate reparaţiilor la sala de clasă, dotării cu diferite aparate, dar şi achiziţiei de consumabile: cretă sau markere, foi A4, şerveţele, iar lista poate continua. Cât priveşte fondul şcolii, banii colectaţi sunt folosiţi pentru plata firmei de pază şi igienizării. Legea educaţiei permite ca cetăţenii să facă donaţii sau sponsorizări către şcoală într-un cadru legal, prin contract. Însă, în realitate, de multe ori, banii nu ajung în contabilitatea şcolilor, ci se strâng de un părinte, reprezentant al asociaţiei de părinţi, care nu dă la schimb nicio chitanţă.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 24 Septembrie 2017


Vă invităm să faceţi publice, în secţiunea „Comentarii“, ce sume v-au fost solicitate şi în cadrul cărei unităţi de învăţământ. De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră pe marginea subiectului propus. Vă adresăm rugămintea de a păstra civilizat firul discuţiei şi de a nu folosi un limbaj licenţios.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • claudia 18 Sep, 2017 12:25 Nu sunt nici din donati si nici din sponsorizari ASA cum se scrie in ziare. Suntem obligati intr.in fel cu amenintari k daca nu punem bani copilul nostru nu v.a beneficia de materiale auxiliare pt ora respectiva
  • Florin 18 Sep, 2017 09:38 Eu cumpăr din banii mei markere pentru tablă și hârtie pentru clasă,aștept să mai dea și alți părinți,asta înseamnă fondul clasei.
  • dan 18 Sep, 2017 09:10 da, mi sa cerut bani pentru : fondul clasei,rechizite,paza,de catre responsabilul (casierul) clasei, in total mi sa cerut 350 ron, cu stiinta doamnei Invatatoare. Eu si parintii din clasa am dat, dar ma intreb cei ce NU au posibilitatea sa dea,, ce fac" marginalizam copilul asa cum scriu pe watapp in grupul clasei anumite mamici,,casnice" ce satau toata ziua ,,bot in bot" cu doamna Invatatoare. scoala Dan barbilian clasa 2.
  • Andrei 17 Sep, 2017 23:19 Si nu se dau chitante, dar se pastreaza bonurile cu tot ce se cumpara, orice parinte poate vedea ce s-a cumparat din banii respectivi.
  • Andrei 17 Sep, 2017 23:16 Se strang bani la fondul clasei tot pentru cele necesare copiiilor nostri. Daca scoala nu are fondurile respective, de ce nu putem noi parintii cate o suma modica pentru buna desfasurare a orelor ? Daca nu da scoala, sa nu dam nici noi. Din fondul clasei se cumpara sapun, servetele umede/uscate, marker pt tabla, bureti, spirt, hartie xerox. 50 lei/ copil pe an fondul clasei pentru gospodarirea clasei nu e o suma fabuloasa.