Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Tot mai mulţi constănţeni cred că managerul Dănuţ Căpăţînă ar trebui să-şi dea demisa

ro

18 Apr, 2016 00:00 3208 Marime text

 
Deşi se ştia că autorizaţia de funcţionare a Serviciului de Radioterapie emisă de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare va expira, se pare că managerul SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, s-a limitat doar la a aştepta o reacţie din partea factorilor abilitaţi să răspundă şi să intervină în baza informărilor pe care susţine că le-a trimis.
 
Bolnavilor de cancer nu le-a rămas decât să spere că vor fi programaţi pentru radioterapie la un centru de specialitate cât mai apropiat de ei. Când soarta Secţiei de Radioterapie a fost pecetluită, Căpăţînă a anunţat că, în această situaţie, singura soluţie este concesionarea acestui serviciu. De asemenea, şi vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a confirmat că managerul SCJU Constanţa a demarat un studiu de oportunitate în vederea concesionării serviciului respectiv.
 
În contextul celor prezentate, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat, pe data de 11 aprilie, sondajul de opinie cu întrebarea: „Consideraţi că este oportună demisia managerului SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă?“


 
La sondaj au participat 325 de cititori. Dintre aceştia, 90% consideră că, la Constanţa, Dănuţ Căpăţînă trebuie să-şi dea demisia, în timp ce doar 10% cred contrariul!
 
„Nu noi trebuie să spunem că este oportun să îşi dea demisia, ci ar trebui să îşi dea demisia singur, din bun-simţ, dar de unde atât bun-simţ. Nu există aşa ceva în ţara asta“, a comentat un constănţean. „Nu poate fi vinovată de asta doar o persoană. Nu cred că aici e veriga slaba. Sigur este un executant. Păcat este că nu ies medicii în stradă să conteste condiţiile insalubre de muncă şi condiţiile necorespunzătoare pentru pacienţi“, ne-a scris Liliana Georgescu-Ciorobea. „Doamne ferește sa ajungi pe mâna lor. Cred că nimic nu e întâmplător. Cum au externalizat diverse servicii în favoarea lui, așa se va întâmpla și cu acest alt serviciu medical. Oare de câți bani mai are acest mare și important om nevoie ca să ne lase și să plece după prietenul lui Constantinescu“, a precizat Pretty Saloons. „Nu mai trebuie tolerată nepăsarea. Atentatul la viața oamenilor - Genocid. Peştele de la cap se împute, de la coadă se curăţă! Când vom deveni o ţară sănătoasă?!!“, se întreabă Elena Nadrag.
 
„Spitalul Județean trebuie închis și toate contribuțiile noastre să existe într-un cont la dispoziția noastră și sa îi folosim la nevoie. Îmi pare rău că m-ati înțeles greșit. Din punctul meu de vedere, un medic trebuie plătit cu mult mai bine decât o face statul. Și faptul ca mulți ani nu folosim aceste contribuții și tocmai atunci când ai nevoie nu beneficiezi de cele mai bune condiţii“, susţine Cristina Voinea. „Indiferent cine conduce, banii vor fi prioritari şi pentru modernizări, şi pentru actul medical efectuat. Asta-i România“, spune Marieta Vasilca. „Nu mai comentați dacă nu aveți habar!“, susţine Marian. Racoltea „Dacă ar avea un pic de bun-simţ faţă de miile de bolnavi rămaşi fără Secţia de Radioterapie, faţă de părinţii care ne mor în ATI şi sunt trataţi gen «bătrânul ăla în stop» şi lăsaţi singuri, goi şi tremurând, inconştienţi, cu noi, copiii lor, agăţaţi de uşile lor, apoi sunaţi din Morga «ştiţi, ne pare rău»... Da, ar fi cinstit să plece şi să lase pe cineva care poate nu a uitat jurământul depus“, a scris Cătălina Szabo.
 
„Acest personaj este o marionetă în peisajul constănțean. Această marionetă execută ceea ce are de executat. Foloseşte Spitalul Județean cu mari responsabilități pentru salvarea și prelungirea vieților omenești din partea de sud-est a țării, pentru a se îmbogăți. Synevo. Asa a început“, spune Cristian Ion Costandache. „Să demisioneze? Trebuie concediat pentru incompetenţă şi neîndeplinirea obligaţiilor manageriale. Bănuiesc că a semnat un contract de management. Sau nu?“, crede Doru Nadoleanu.
 
„Nu! Ar trebui internat o săptămână într-o secţie nerenovată din Spitalul Judeţean şi tratat ca orice pacient“, susţine Dan Andrei. „Să nu fim surprinşi că deodată va apărea peste noapte un centru privat de radioterapie“, crede Tiberiu Augustin. „De când a început, trebuia să demisioneze. Spitalul este un focar de infecţii şi un loc unde eşti tapat de bani“, a menţionat Georgeta Miner. „Ca să parafrazez imaginea... este timpul să o facă!“, susţine Dan Stroescu.
 
„Se joacă cu viețile oamenilor“, spune Relu Iorga.  „Nu!“, crede Maria Căpăţînă. „Trebuie să răspundă! Demisia îi face bine“, a comentat Ana Maria Mirt. „Da, demult trebuia să demisioneze“, crede Mădălina Tudor. „Demisia este un gest de onoare! Vi se pare că este plin de onoare acest domn?“, a precizat Ion Stroie. „Afară cu toată mafia din ţară!“, a declarat „Nicu şi Eugenia Nane“. „Da. Cât mai repede, la ce a făcut pentru spital“, a conchis Gina Popa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii