Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondenţii nu vor ca Primăria Constanţa să subvenţioneze abonamentele RATC şi pentru cei cu venituri de 1.250 de lei

ro

03 Oct, 2016 00:00 2736 Marime text

 
În şedinţa de vineri, 30 septembrie, a CLM Constanţa, un alt proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Decebal Făgădău, a majorat plafonul venitului lunar al pensionarilor (de la 1.000, la 1.250 de lei, inclusiv), pentru care se acordă gratuitate la transportul în comun. Totul se petrece în contextul în care mii de constănţeni sunt angajaţi cu salariul minim pe economie (1.250 de lei, impozabil), au copii de crescut, îşi rup pingelele pe drumurile spre şi dinspre serviciu, fără a avea bani de pachet, iar cuantumul facturilor la utilităţi le depăşeşte adesea veniturile.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 
„Consideraţi că Primăria Constanţa ar trebui să subvenţioneze abonamentele RATC pentru toţi constănţenii cu venituri lunare de 1.250 de lei, inclusiv?”


 
Dintre cei 268 de respondenţi, 46% s-au arătat de acord ca Primăria Constanţa să subvenţioneze abonamentele RATC pentru toţi constănţenii cu venituri de 1.250 de lei, inclusiv, în timp ce alţi 54% au spus negativ. 

„Gratuitatea este un act politic“

Mai mult, aceştia au împărtăşit cu noi părerile lor:  „Se face o mare discriminare acordând doar pensionarilor. Sunt o grămadă de angajaţi cu venituri sub 1.250 RON“, ne-a scris Ion. „Acel pensionar are 1.250 de lei pensie şi are o mulţime de gratuităţi! Eu am 1.300 de lei salariu şi am doar obligaţii şi doi copii! Gratuitatea este un act politic, nimeni nu oferă nimic gratuit!“, ne-a scris un cititor care a semnat cu Io.
 
„Nu ar trebui să subvenţioneze nimic. Am moştenit meteahna «statul asistenţial» care îţi dă casă, masă şi confort. Pe gratis. Cred că ar trebui să terminam cu mentalitatea asta“, ne-a scris Bogdan. „Doar pensionarii, şomerii, cei cu dizabilităţi şi, bineînţeles, elevii şi studenţii“, susţine Călin. „Să le dea biciclete să meargă pe pista de pe Tomis“, a adăugat Călin. „Dar mai bine să-l facă moca pentru toţi, că tot vin alegerile...“, a comentat Liviu.
 
„Vrem gratis, așa cum o să facă în București noul primar“, a declarat Grigore. „Să facă biletul un leu pentru toţi constănţenii, 80% dintre călători au gratuităţi, de ce nu sunt scutiţi doar cei cu handicap și elevii? Vin alegerile și le trebuie voturile, să mai doarmă patru ani în Parlament”, susţine Ana. „Dacă este an de campanie și se înghesuie pe locurile din Parlament, unde se doarme pe bani publici, propun transport gratuit, o metodă bună pentru fluidizarea traficului, mulţi ar renunţa la autovehicule proprii“, este de părere Eugen-Vasile.
 
„În primul rând, să nu mai lase romii. Câţi dintre ei nu merg gratuit? Nu am văzut o dată să composteze un bilet unul. Iar dacă un amărât este amendat… Într-adevăr, foarte multă lume munceşte pe salariul minim pe economie, de parcă s-au vorbit toţi patronii între ei. Toţi nu oferă decât minimum pe economie... deci?! Să ne gândim la toţi aceştia! Gândiţi-vă că nu multe facilităţi oferă statul... măcar atât! Să mai analizam minusurile...“, ne-a scris Matei.
 
„Să le dea doar celor cu venituri sub 500 de lei, elevilor şi studenţilor până în 26 de ani!!! Restul să plătească, la fel ca oricare alt cetăţean“, crede Gheorghe-Radu. „Nu! O să călătorească din Tomis Nord în Piaţa Griviţei pentru o legătură de mărar, că acolo este mai ieftin“, spune
Răzvan.

„Obiceiurile lui Mazăre nu mor cu una, cu două“

„Se pare că obiceiurile lui Mazăre nu mor cu una, cu două. Cu pomeni de genul asta, n-o sa mai iasă Constanţa din mizeria în care se află. Niciodată. De aceea RATC e în faliment şi merge de ani de zile în pierdere“, a amintit George. „Să fie scutiţi. Elevii, studenţii şi pensionarii, indiferent de ce pensie primesc, că tot plătesc TVA şi CAS“, a comentat Ştefan. „Oricând e bine-venită o pomană, cu excepţia celei electorale“, ne-a spus Cristian. „Cum să nu intre RATC-ul în faliment, dacă tot dă pomeni peste pomeni?“, susţine Radu. „Mai ieri plângeau că n-au bani de plăcuţe de frână...“, a adăugat Mihaela.
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 2 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii