Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Infecţii contractate în spitale ce au adus moartea!?

ro

16 May, 2016 00:00 2710 Marime text


Peste 50 de spitale din 22 de judeţe ale ţării şi din capitală au folosit dezinfectant diluat, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână de către Ministerul Sănătăţii. Totodată, a fost publicată şi lista unităţilor sanitare la care, în urma anchetei, s-au găsit probe neconforme. Toate spitalele cu probleme au contract cu Hexi Pharma, ele reprezentând 18% dintre unităţile sanitare care lucrează cu societatea respectivă. Mai exact, unul din şapte spitale din România a utilizat dezinfectant diluat, în condiţiile în care, în ţara noastră, există 425 de spitale. Nouă din aceste spitale sunt în Bucureşti.
 
În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii a demarat o serie de controale, recoltând probe pentru a stabili concordanţa dintre concentraţiile înscrise pe etichetă şi conţinutul, în cazul dezinfectanţilor diluaţi produşi de Hexi Pharma şi folosiţi în spitalele din România. Controalele se derulează în strânsă legătură cu ancheta penală aflată deja pe rolul Parchetului General. Supraveghea acestui proces revine direcţiilor judeţene de sănătate publică. Prin sondaj se vor recolta probe suplimentare, pe care le vor analiza în laboratoarele proprii.


 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea: Aţi contractat vreo infecţie în urma internării într-un spital din Constanţa?
 
În urma acestei „provocări”, 54% dintre respondenţi au confirmat că, după o internare într-o unitate spitalicească din judeţul nostru, au plecat acasă cu o infecţie. Unii dintre cei care au răspuns sondajului nostru au preferat să lase şi comentarii, chiar dacă unele nu făceau referire la spitale din judeţul Constanţa.
 
Florica Şerban ne-a scris: „În anul 2015, în data de 15.10, am ajuns la Floreasca, în terapie intensivă, până a doua zi, la externare, am fost mutată în salon. În acest timp nu am observat nimic pe piele sau nu am dat atenţie, pentru că porţiunea de piele afectată era aproape de zona inghinală. Ajunsa acasă, zona se înroşea, nu a supurat, dar am făcut tratament. Am rămas cu o necroză pe piele, dar ATENŢIE: SE FACE BIŞNIŢĂ CU COSMETICE CU CIZME ADUSE ÎN CUTIILE LOR DE FABRICAŢIE. Şocată am rămas de situaţie, pentru că medicul de gardă era panicat că nu i se adusese toată comanda de cosmetic. În opinia mea, nu numai produsele de curăţenie sunt de vină, ci tot sistemul. Reţineţi un aspect, am stat doar o noapte la ATI, conectată la aparate şi la un injectomat în care îmi administrau heparină. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu“.
 
Gabriela Paraschivescu a menţionat: „Nu numai Spitalul Judeţean există în Constanţa. La spitalul de la Poarta 1 Port Constanţa atât tatăl meu, cât şi sora mea (operaţi fiind acolo) au plecat cu infecţii la operaţiile efectuate acolo din cauza unui streptococ. Dar, recent, cea mai tare mi se pare explicaţia a doi medici ginecologi care au făcut operaţii de cezariană la doua mămici, în două locuri diferite, la momente diferite. Infecţia de la operaţia de cezariană nu e infecţie, ci doar grăsime de pe burta care se topeşte şi se scurge prin tăietura de la operaţie. Aşa ceva e chiar de «râsul curcii»“.

Destăinuiri ce te lasă fără grai 

La rândul său, o mamă, Dana, ne relatează: „Fata mea a plecat cu un stafilococ auriu la buric din sala de naşteri. Am stat ceva vreme la reanimare făcând injecţii pe injectomat cu Vancomicină, iar apoi am ajuns la «Marie Curie», unde s-a făcut bine. Deci, da... mulţumim nenorociţilor care încă nu sunt acuzaţi de genocid!!!!!“.
 
Iar Sofia, mama unui băiat, a întărit situaţia cu exemplul copilului său, care „a luat din spital E. coli“.
 
Mai tristă este destăinuirea Luminiţei Floraru: „Mama mea a murit din cauza infecţiei cu stafilococul auriu. A fost internată în Spitalul Judeţean Constanţa cu probleme reumatice. Nu a avut intervenţii chirurgicale”.
 
Însă nici Valentin nu are o amintire plăcută din spitale: „Tatăl meu a murit din cauza infecţiei cu o bacterie numită clostridium. A contractat-o în timpul operaţiei de prostată, care, culmea, a decurs fără probleme. Glorie sistemului iubit!!!”
 
„DA” a fost şi răspunsul Cristinei la sondajul nostru de opinie. Ea a continuat şi ne-a motivat răspunsul: „Da, copil nou-născut, infectat cu E-coli şi Klebsiella. Septicemie severă. Am stat cu el jumătate de an la «Grigore Alexandrescu». A scăpat sistemului. Amintiri permanente, cele trei semne de cateter de pe mâini”.
 
O altă doamnă, Oana, ne povesteşte: „M-am dus pentru o problema de coloană la Spitalul Judeţean Constanţa şi m-am întors acasă cu o gripă, răceală, virus de sezon, cum vreţi să îi ziceţi... Dar acesta a fost un caz fericit, un cunoscut a fost operat în acelaşi spital, operaţia reuşită, şi peste două săptămâni a murit din cauza unei infecţii pe care a luat-o din spital, i s-a infectat operaţia şi a decedat, Doamne fereşte!... Operaţia reuşită, pacientul moare din cauza infecţiei din spital, groaznic!!!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii