Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că Spitalul Judeţean Constanţa va pune în funcţiune la timp angiograful primit recent?

ro

14 Dec, 2015 00:00 3694 Marime text


Cotidianul ZIUA de Constanţa a relatat pe larg starea de fapt ce tronează în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Deşi tot mai mulţi români îşi neglijează sănătatea din cauza lipsei de bani, conducerea SCJU Constanţa pare să investească mai multă grijă în a asigura profitul unor firme private deţinute de apropiaţi.
 
În calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  Sfântul „Apostol Andrei“ din Constanţa, Dănuţ Căpăţînă a fost nevoit să semneze un parteneriat între spital şi Academia de Ştiinţe Medicale, acord în baza căruia angiograful, un aparat folosit în orice tip de intervenţii pe vasele de sânge, în valoare de peste jumătate de milion de euro, va ajunge la Constanţa. Într-un articol publicat în ediţia din 20 noiembrie a cotidianului ZIUA de Constanţa sunt explicate „bâlbâielile“ managerului Căpăţînă, iar pe 10 decembrie, vă prezentam materialul cu titlul „Căpăţînă protejează Cardioscan? Dr. Deac - «Constanţa nu a reuşit să obţină autorizaţiile pentru angiograf. Este rea-voinţă!».
 
Lucrurile au început să se mişte, dar cu încetinitorul. Între timp, pacienţii sunt nevoiţi să apeleze la serviciile medicale ale unei firme private care deţine un angiograf. Costurile, în caz că nu ai trimitere de la medicul specialist, sunt foarte mari în comparaţie cu salariile, iar cei care ar dori să beneficieze de examinare gratuită sunt obligaţi să se programeze şi să aştepte mai bine de o lună. Vicepreşedintele CJC declara, pe 10 decembrie, că angiograful va rămâne la Constanţa şi, într-o săptămână, va fi obţinută şi autorizaţia pentru montarea lui.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doctor 14 Dec, 2015 00:53 Cu siguranta ca nu se va instala noul angiograf! Si am mai multe argumente: 1) Intre SCJU si firma privata care detine unicul angiograf din Constanta exista un contract de exclusivitate in ceea ce priveste explorarile angiografice, implantul stimulatoarelor cardiace - contact initial pe 15 ani...posibil prelungit. Desigur...acest contract nu este facut public. Se pare ca in acest contract, SCJU se obliga ca pe toata derularea acestuia sa nu indrume pacientii catre un alt serviciu privat....chiar daca privatul din spital are lacatul la usa in weekend. Indiferent cate angiografe private ar aparea in Constanta...Spitalul este legat de aceasta firma privata....desigur pare incredibil ce spun dar se pare ca este adevarat! 2) Actionara cu 5% la Cardioscan este sotia actualului primar. 3) In contract nu este mentionata exclusivitatea si fata de sistemul public si eventualitatea ca SCJU ar obtine angiograf propriu, public, de stat. Asa ca instalarea noului angiograf al spitalului ar insemna spargerea monopolului Cardioscan.... 4) Desigur ca managerul spitalului stie acest lucru si tergiverseaza obtinerea avizelor necesare instalarii noului angiograf...astfel protejand interesele firmei private, stiind de existenta unui termen limita de instalare, termen cunoscut de 3 luni - dovada ca celelalte 16 angiografe din tara sunt deja instalate. La Constanta....inca nu....:)). 5) Ceva autorizatii trebuie eliberate de primarie....adica de sotul doamnei actionar la privat cu 5%????? Credeti ca doresc emiterea autorizatiei foarte repede.? Mie imi suna a conflict de interese! Asa ca....nu va fi instalat noul angiograf! Veti vedea! Oare DNA nu vede ce se intampla in SCJU? Sunt o multime de astfel de abuzuri! De ce managerul nu-si da demisia? Are un dosar penal pe rol....pentru coruptie....! Cei din CJC de ce tolereaza aceasta stiuatie de fapt???