Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că ministrul Sănătăţii ar trebui să-şi dea demisia pentru ancheta eşuată în cazul decesului celor trei bebeluşi din Argeş?

ro

22 Feb, 2016 00:00 3476 Marime text


Trei bebeluşi din judeţul Argeş au murit din cauze necunoscute. Copiii fuseseră transferaţi la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti de la unităţi sanitare din Piteşti. Ei fuseseră diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic. Ancheta însă bate pasul pe loc. Nu există nici acum o explicaţie clară pentru care aproape 30 de copii au ajuns în stare gravă la spital, majoritatea cu sindrom hemolitic-uremic. Autorităţile caută sursa infestării copiilor, fac anchete la domicilii, iar Poliţia a cerut documente la Agenţia de Mediu, DSP Argeş, Apele Române şi la trei mari distribuitori de apă, precum şi fişele de internare.
 
Mai mult, Avocatul Poporului s-a autosesizat şi face o anchetă în acest caz. Până la primele rezultate, medicii se luptă să salveze copiii, mulţi dintre ei având nevoie de dializă. Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că este „foarte frustrat“ de faptul că nu există încă rezultatele anchetei în cazul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş.

Sondajul s-a încheiat 28.02.2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • citizen X 22 Feb, 2016 06:44 Da,trebuie sa-si dea demisia.Motivul: prostia se plateste si prostia nu este o scuza.Ca sa dresezi niste animale folosesti biciul.El a avut acest bici in mana si nu l-a folosit,asa ca a fost halit la micul dejun de aceste 'animale" incompetente din sistem.Trebuia din prima zi sa puna biciul pe toti cei din minister si pe toti managerii din teritoriu.Trebuia sa ceara ajutor de SRI ,un raport de evaluare a caracterelor acestor manageri ( sa vada daca exista suspiciuni de coruptie, sa vada cum au ajuns in acele functii cheie,numire politica sau concurs).Despre managerii din Arges trebuia sa stie din prima zi de mandat cat de competenti sunt. Oricum se citeste pe fata lui ca este dezinteresat.Daca vroia sa schimbe ceva in acest sistem, cred ca avea tot sprijinul lui Ciolos,dar n-a vrut.Are aceeasi mentalitate ca cei din sistem,"De ce muncim la STAT? Ca sa STAM!"