Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că ieşirea Marii Britanii din UE va avea efecte negative asupra României şi asupra românilor din Regat?

ro

25 Jun, 2016 00:00 4433 Marime text
Referendum istoric - Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană! Ca prim efect, premierul David Cameron a anunțat că pleacă din fruntea Guvernului. Conform presei de specialitate, ieşirea Marii Britanii din UE poate costa România de la câteva sute de milioane euro până la câteva miliarde.
 
Mai mult decât atât, reprezentanta Organizaţiei „Romani în UK”, Cristina Irimie, arată că decizia de ieşire a Marii Britanii din UE este o decizie şoc care ne va afecta pe toţi cei care suntem acolo. „Nu cred că ne dăm seama complet de efecte, dar tuturor oficialilor din România le transmit că este momentul să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să ne reprezinte, pentru că avem nevoie“, a mai spus Cristina Irimie, potrivit site-ului jurnalulph.ro.
 
„Cred că trebuie să dăm dovadă de calm, cred că trebuie să reacţionăm englezeşte, şi nu româneşte, adică să căutăm soluţii activ, să fim proactivi în căutarea soluţiilor. (…) Trebuie să jucăm un rol activ, trebuie să ne gândim că extremiştii din Marea Britanie vor utiliza la maxim acest moment şi vom deveni din nou ţapul ispăşitor. Este foarte greu ca la numărul actual al românilor din Marea Britanie să mai trăim vremurile din 2006. Este ciudat că se repetă istoria, pentru că în urmă cu zece ani eram catalogaţi ca cetăţeni second hand ai Europei, iar acum vedem că, practic, până astăzi, ne-am bucurat doar de doi ani şi jumătate de drepturi egale pe piaţa muncii din Marea Britanie cu ceilalţi cetăţeni europeni. Tuturor oficialilor din România le transmit că acum este momentul să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să ne reprezinte, pentru că avem nevoie”, a declarat Irimie, potrivit sursei mai sus citate.
 
Sondajul s-a încheiat în data de 3.07.2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii