Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie „Comisia de tăiat hârtii“ a Guvernului Cioloş, o iniţiativă bine-venită de debirocratizare

ro

14 Mar, 2016 00:00 3096 Marime text


 
În luna februarie, Cancelaria prim-ministrului şi Ministerul pentru Dialog Social au lansat platforma maisimplu.gov.ro, cunoscută sub numele de Comisia de tăiat hârtii. Platforma era propunerea Guvernului Cioloş de reducere a birocraţiei din instituţiile de stat. În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat în rândul cititorilor săi un sondaj de opinie cu întrebarea: Cum apreciaţi iniţiativa Guvernului de debirocratizare a administraţiei publice şi instituirea „Comisiei de tăiat hârtii“?
 


Cei mai mulţi dintre cei care au răspuns la această întrebare - 37% - consideră că o astfel de iniţiativă este bine-venită, iar alţi 25% dintre respondenţi o văd chiar excelentă. 23% dintre cei care au dat curs sondajului nostru cred că este inutilă o astfel de iniţiativă şi doar 15% sunt de părere că propunerea este tardivă.
Ţinând cont de răspunsurile primite, am putea spune că această comisie este considerată o iniţiativă benefică de majoritatea cititorilor ZIUA de Constanţa care au participat la acest sondaj.
 
Maria ne-a lăsat şi un comentariu, în care ne-a împărtăşit opinia sa: „Praf în ochii fraierilor. Iar vor să abată atenţia opiniei publice de la cine ştie ce porcărie. A existat cândva o comisie guvernamentală pentru raţionalizarea documentelor şi a informaţiilor, care a făcut treabă serioasă. Dar era alcătuită din profesionişti, pe diverse domenii de activitate. A avut rezultate bune, s-au proiectat nomenclatoare de documente, pentru prelucrare manuală şi în sistem automat. Ce se face acum e un heirupism. Există o ştiinţă a proiectării documentelor şi a mişcării şi prelucrării informaţiilor. Nu oricine poate să-şi dea cu părerea într-un domeniu foarte exact şi cu efecte deosebite economice şi sociale“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii