Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Aţi contractat infecţii intraspitaliceşti în urma internării la spitalele din Constanţa?

ro

07 Dec, 2015 10:10 3800 Marime text


Săptămâna trecută, medici din cadrul Spitalului de Arşi au dezvăluit faptul că trei răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv au murit din cauza infecţiilor nosocomiale.
 
Din acest motiv, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti analizează situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale.
 
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a recunoscut că, de la începutul anului şi până în prezent, unităţile sanitare din judeţul Constanţa au depistat, declarat şi raportat, conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 916/2006 - Normele de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale în unităţile sanitare, un număr de 32 de cazuri de infecţii nosocomiale, dintre care 31 de cazuri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa şi un caz la Spitalul Clinic de Boli infecţioase din municipiu. Au fost declarate: infecţii de plagă chirurgicală - două cazuri, infecţii urinare - trei cazuri, infecţii digestive - 22 de cazuri, infecţii respiratorii - două cazuri, septicemie - două cazuri şi infecţii ale organelor genitale feminine - un caz.
 

Citeşte şi
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nume clinica 08 Dec, 2015 00:11 Dar de streptococul auriu nu se spune nimic! Știu eu un caz care era să moară dacă nu avea bani să-și procure cel mai puternic tratament!