Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Actualul primar interimar, preferat de electoratul de stânga pentru Primăria Constanţa

ro

05 Oct, 2015 00:00 2768 Marime text


Pentru că alegerile locale de anul viitor bat la uşă, iar în această perioadă, partidele politice derulează sondaje interne pentru desemnarea viitorului candidat, ZIUA de Constanţa şi-a propus să afle opinia cititorilor în legătură cu opţiunile politice pe care le are municipiul Constanţa.
 
Astfel, pe data de 28 septembrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un nou sondaj de opinie, cu întrebarea „Dacă mâine ar fi alegeri locale, cărui candidat de stânga i-aţi acorda votul?”. După ce am văzut cum stau candidaţii de dreapta în topul preferinţelor cititorilor noştri, de săptămânile trecute, sondajul ZIUA de Constanţa s-a adresat publicului cu simpatii sde stânga, în general, nu doar celor cu viziuni social-democrate.
 
Pentru că sunt mai mulţi posibili viitori candidaţi de stânga sau asimilaţii celor cu astfel de viziuni, pentru a avea creionat un tablou de ansamblu asupra viitorului scrutin, de data aceasta, au fost avansate opt  nume ale candidaţilor social-democraţi care ar fi putut intra într-o eventuală luptă electorală. Este vorba despre Mircea Titus Dobre, Florin Gheorghe, Decebal Făgădău, Virgil Senopol, Dumitru Bădrăgan, Nicolae Nemirschi, Dumitru Coiciu şi Radu Babuş. Dintre cele peste 801 voturi primite, actualul primar interimar, Decebal Făgădău, ar fi votat de 37% dintre participanţii la sondaj, urmat de Dumitru Coiciu - 20%, în timp ce Virgil Senopol este dorit ca primar de 13% dintre respondenți, Nicolae Nemirschi - de 8%, Florin Gheorghe - de 6%, Dumitru Bădrăgan - de 6%, Radu Babuş - de 6% și Mircea Titus Dobre - de 4%.

 
Decebal Făgădău - 37%
Dumitru Coiciu - 20%
Virgil Senopol - 13%
Nicolae Nemirschi - 8%
Florin Gheorghe - 6%
Dumitru Bădrăgan - 6%
Radu Babuş - 6%
Mircea Titus Dobre - 4%
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 4 octombrie 2015.
 
Decebal Făgădău este, la momentul de faţă, varianta oficială a PSD, numele avansat chiar de preşedintele Organizaţiei PSD Constanţa, Felix Stroe, în contextul Conferinţei Judeţene a Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa din luna august, de la Constanţa. Varianta înaintată de conducerea PSD Constanţa a fost agreată şi de cel aflat la conducerea interimară a partidului, Liviu Dragnea.
 
Dumitru Coiciu este un vechi membru al PSD şi actualmente director adjunct al RATC. Acesta se regăseşte chiar şi pe lista membrilor supleanţi pentru Consiliul Judeţean Constanţa, fiind ales pe listele USL. Coiciu a afirmat, în contextul unei conferinţe informale de presă, că va candida la Primăria Constanţa.
 
Florin Gheorghe este deputat UNPR. El a fost în PDL în anul 2012, după care s-a înscris în PMP, partid pe care l-a părăsit anul trecut în favoarea progresiţtilor.
 
Dumitru Bădrăgan, fost aspirant, în 2012, la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa din partea Partidului Ecologist Român. De-a lungul timpului, Dumitru Bădrăgan şi-a consolidat imaginea de „avocat anti gaze de şist“ şi de militant pentru protejarea spaţiilor verzi.
 
Mircea Titus Dobre este parlamentar PSD de Constanța din 2012.
 
Radu Babuş, deputat PSD în Colegiul 5, fost consilier judeţean şi director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, este încă un nume auzit în anumite cercuri în ceea ce priveşte o posibilă candidatură. Observând avântul cu care PSD vrea să aducă în faţă oameni tineri, Radu Babuş, fiul lui Constantin Babuş, ar putea fi o opţiune pentru cei care vor un social-democrat „cu suflu nou“ la Primăria Constanţa.
 
Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al municipiului Constanţa şi, de asemenea, fost ministru al Mediului în guvernarea PDL-PSD din 2008, a fost varianta pe care chiar Decebal Făgădău a înaintat-o la finalul unei şedinţe de Consiliu Local din luna mai. Afirmaţia i-a luat pe mulţi prin surprindere, de vreme ce Nemirschi a dispărut complet din peisajul public, el nemaiactivând politic după etapa Ministerului Mediului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii