Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 97 la sută dintre respondenţi susţin mărirea pedepselor pentru violatorii în grup şi violatorii de minori

ro

10 Aug, 2015 00:00 2968 Marime text
Aproape toţi respondenţii unui sondaj derulat de cotidianul ZIUA de Constanţa susţin mărirea pedepselor pentru violatorii în grup şi violatorii de minori.
 
Acum, în Codul penal, raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitatea de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi. De asemenea, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise în condiţiile alin. (1). Mai mult decât atât, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când: a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului; b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră; c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani; d) fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice; e) fapta a avut ca urmare vătămarea corporală; f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună. Tot potrivit Codului penal, dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 9 August 2015

În contextul celor mai sus precizate, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Susţineţi mărirea pedepselor pentru violatorii în grup şi violatorii de minori? Cazul din Vaslui poate schimba legea!“
 
882 dintre cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa au răspuns la acest sondaj de opinie, 97% dintre ei susţinând mărirea pedepselor. De partea cealaltă, 3% au răspuns cu „Nu“ la întrebarea mai sus precizată.
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 9 august 2015.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii