Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 72 la sută dintre participanții la sondaj sunt de acord să susțină financiar construirea unui spital de pediatrie în Constanţa

ro

14 Jul, 2015 00:00 3248 Marime text
Copiii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii, atât în spitale, cât şi în unităţile de învăţământ. Din păcate, în România, inclusiv în Constanța, spitalele de stat nu au o imagine foarte bună.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 3 iulie, sondajul de opinie cu întrebarea: „Aţi susţine financiar, prin donaţii, construirea unui spital de pediatrie în Constanţa?“ La vot au participat 376 de cititori. Dintre aceștia, 72% (270 de persoane) au spus „Da”, în timp ce 28% (106 persoane) au spus „Nu”. Sondajul s-a încheiat în data de 13 iulie.

Sondajul s-a încheiat pe data de 14 Iulie 2015
 
La începutul lunii martie, reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au informat că Secţia de Pediatrie din cadrul spitalului constănţean intră în reparaţii. În acest sens, s-a transmis, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, adresa nr. 4978R/09.03.2015 filă de buget, reprezentând finanţarea pentru reparația capitală a Secţiei de Pediatrie. În luna martie, managerul unității sanitare, Dănuţ Căpăţînă, a declarat că la Constanța ar putea fi construit un centru regional de urgenţă materno-infantilă: „Dorim o extensie modernă a Spitalului Judeţean Constanţa, în care să mutăm secţiile de Obstetrică, Neonatologie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. Centrul va răspunde nevoilor mamelor şi copilului. Valoarea centrului se va ridica la 15 milioane de euro, din care şase milioane de euro pentru construcţie şi 9 milioane de euro pentru dotarea lui.“ Potrivit lui Dănuţ Căpăţînă, noul centru ar urma să fie ridicat în curtea Spitalului Judeţean Constanţa, va avea o amprentă la sol de 1.000 mp şi un regim de înălţime de S+P+5 etaje.

Citeşte şi 

Sondaj de opinie: Ați susține financiar, prin donații, construirea unui spital de pediatrie în Constanța?
 
Posibil peste cinci ani?: Centru regional de urgenţă materno-infantilă, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii