Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 71% dintre respondenţi doresc abrogarea legii care permite reducerea pedepsei „deținuților-scriitori“

ro

18 Jan, 2016 00:00 2684 Marime text


Direcția Națională Anticorupție doreşte ca numărul celor care părăsesc puşcăriile deoarece au scris diverse cărţi ştiinţifice să fie cât mai mic. În acest sens, la începutul anului, procurorii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări specifice pentru favorizarea făptuitorului. Vizaţi sunt cei care ar fi sprijinit deţinuţi, condamnaţi pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.
 
De altfel, un senator a depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru abrogarea articolului care permite eliberarea înainte de termen a celor care produc opere ştiinţifice în închisoare. Propunerea a fost semnată de 15 deputaţi şi senatori de la principalele partide politice reprezentate în Parlament.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Sunteți de acord cu abrogarea legii care permite reducerea pedepsei deținuților ce publică din închisoare?“


 
Peste 300 de persoane au răspuns sondajului nostru, iar 71% spun că ar susţine abrogarea legii care permite reducerea pedepsei deținuților ce publică din închisoare. De partea cealaltă, 29% dintre respondenţi doresc ca această prevedere legală să rămână în continuare.
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 17 ianuarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii