Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 51% dintre constănţenii participanţi sunt de acord ca RADET să înceapă furnizarea agentului termic

ro

19 Oct, 2015 00:00 2769 Marime text


Săptămâna trecută, la Constanţa, temperaturile scăzuseră simţitor, iar în case frigul îşi făcuse simţită prezenţa. RADET Constanţa însă nu-şi anunţase intenţia de furnizare a agentului termic. Mai ales că, potrivit legii, furnizarea agentului termic ar trebui să înceapă după ce trei nopţi la rând temperaturile scad sub 10 grade Celsius.
 
Ţinând cont şi de faptul că, la Constanţa, abonaţii RADET plătesc câte 383,20 de lei pentru o gigacalorie, pe data de 12 octombrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un nou sondaj de opinie, cu întrebarea „Sunteţi de acord ca RADET Constanţa să înceapă livrarea agentului termic?“. Dintre cele 1.095 de voturi primite, 51% dintre respondenţi au votat pentru furnizarea agentului termic, restul de 49% declarându-se contra acestei acţiuni. Mai mult, zeci de cititori ai cotidianului ZIUA de Constanţa ne-au transmis şi comentarii cu privire la RADET Constanţa.
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 18 octombrie.

Ce spun abonaţii RADET Constanţa 

„Nu sunt de acord, deoarece vom păţi la fel ca anul trecut, temperaturile vor creşte, vom sta cu ferestrele deschise, iar factura lunii octombrie va fi foarte mare“, a comentat un cititor care a semnat „fără nume“. „Trebuie puţină căldură, asta este situaţia. Sunt oameni cu copii mici, sunt probleme de sănătate. Dar s-a stabilit costul gigacaloriei?“, susţine Letiţia. „Băi, fraţilor! Aşa s-a întâmplat şi în anii trecuţi. A venit un val de temperaturi mici şi, după câteva zile, au revenit temperaturi mai mult decât comode, iar RADET nu a mai oprit furnizarea şi stăteam cu geamurile deschise, deoarece muream de cald în casă! Cei cu copii mici să-şi facă o temperatură OK în camera copilului cu o altă sursă! Nu pot plăti agent termic 30 de apartamente dintr-o scară pentru un singur apartament care are nevoie! Eu mă încălzesc cu aparatul de aer condiţionat zilele astea şi credeţi-mă că va fi clar mult mai ieftin decât dacă plătesc agentul termic al RADET!“, a precizat Cătălin. „Nu este necesară începerea livrării agentului termic, deoarece temperaturile sunt destul de ridicate şi ziua, dar şi noaptea! Mai încolo... om trăi şi-om vedea! Deocamdată, NU!“, ne-a scris Costin Băluţă. „Încălzirea cu un aparat de aer condiţionat este mult mai ieftină decât RADET. Aşadar, NU aş dori să se înceapă livrarea de căldură“, a comentat Cosmin Dobrescu.
 
„Decât să achite o factură mai mare la întreţinere pentru căldură, constănţenii votează să ne omoare copiii mici. Am uitat cu toții că viaţa n-are preţ?“, ne-a transmis Cătălin. „Mai bine RADET-ul ar da drumul la debranşări. Dintr-un bloc de 15 apartamente au mai rămas patru apartamente conectate la RADET şi tot noi, cei cu centrale termice, plătim încălzire spaţii comune, când, de fapt, la un calcul simplu, reiese ca noi încălzim acele spaţii“, se revoltă Tiberiu. „Cine nu vrea căldură să-şi închidă caloriferele şi gata. Pentru cei cu copil mic - eu am o fetiţă de o lună şi câteva zile - să dea drumul la căldură. De 10 zile stau cu un calorifer electric în camera copilului şi mai dau drumul şi la aer condiţionat pentru celelalte camere“, spune Dan. „E necesară distribuirea agentului termic cât mai curând, trebuie să vă gândiți că sunt multe familii cu copii mici, de exemplu, eu am un copil de un an şi şase luni. În apartament este foarte frig“, ne-a transmis Adrian. „Mai bine dăm bani pentru căldură decât pe medicamente, nu?“, a menţionat Nicoleta.

 Citeşte şi

Încep probele. Ce trebuie să ştie abonaţii RADET Constanţa

Editorial: Preţul gigacaloriei care ne dă frisoane. De ce nu vor constănţenii căldură în case

Sunt vizaţi toţi abonaţii: Anunţ important de la RADET Constanţa

Directorul general al RADET Constanţa ne spune când vom avea căldură în case

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii