Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 46% dintre respondenţi au contractat o infecţie intraspitalicească într-o unitate medicală din Constanţa

ro

14 Dec, 2015 00:00 2776 Marime text


După ce mai mulţi medici din cadrul Spitalului de Arşi din Bucureşti au dezvăluit faptul că trei răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv au murit din cauza infecţiilor nosocomiale, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, săptămâna trecută, sondajul cu întrebarea:


 
„Aţi contractat vreo infecţie intraspitalicească în urma internării în spitalele din Constanţa?“
 
La sondajul lansat de ZIUA de Constanţa au participat 130 de persoane. Dintre acestea, 46% au răspuns afirmativ, iar 54%, negativ.
 
De altfel, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a recunoscut că, de la începutul anului şi până în prezent, unităţile sanitare din judeţul Constanţa au depistat, declarat şi raportat, conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 916/2006 - Normele de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale în unităţile sanitare, un număr de 32 de cazuri de infecţii nosocomiale, dintre care 31 de cazuri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa şi un caz la Spitalul Clinic de Boli infecţioase din municipiu. Au fost declarate: infecţii de plagă chirurgicală - două cazuri, infecţii urinare - trei cazuri, infecţii digestive - 22 de cazuri, infecţii respiratorii - două cazuri, septicemie - două cazuri şi infecţii ale organelor genitale feminine - un caz.
 
Unul dintre participanţii la sondajul lansat de ZIUA de Constanţa a ţinut să precizeze următoarele: „Dar de streptococul auriu nu se spune nimic! Știu un caz al unei persoane care era să moară dacă nu avea bani să-și procure cel mai puternic tratament!“.
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 13 decembrie.
 

Citeşte şi
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii