De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
09:57 20 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sondaj de opinie Plătesc medicamentele pacienţii internaţi la SCJU Constanţa?

ro

22 Apr, 2015 15:29 3189 Marime text


Colonelul (r) Remus Macovei, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria“ Constanţa, a dat publicităţii o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătăţii, social-democratul Nicolae Bănicioiu, cu privire la condiţiile din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, pe care le consideră deplorabile.
Iată ce spune cadrul militar în rezervă în epistola sa către ministrul Sănătăţii: „Vreau să vă aduc la cunoştinţă, domnule ministru Nicolae Bănicioiu, că medicamentele, pamperşii, şerveţelele umede, alifiile şi apa plată necesare pacienţilor din salonul 3110 erau procurate exclusiv de către rudele acestora“.
 
Cu privire la cele expuse mai sus, Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, a menţionat: „În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pacienţii nu cumpără nici medicamente, nici materiale sanitare“.
 
„Pe parcursul întregii mele vieţi nu am întâlnit atâta  suferinţă şi mizerie cât am descoperit în cele opt zile de internare în salonul 3110. În aceste condiţii, îmi permit, domnule ministru Nicolae Bănicioiu, să vă atrag atenţia asupra faptului că, instituţional şi moral, sunteţi obligat să acţionaţi cu fermitate şi eficienţă pentru ca în spitalele din România să nu mai existe niciun astfel de salon“, încheie cadrul militar.
 
Scrisoarea deschisă adresată ministrului Sănătăţii de colonelul (r) Remus Macovei poate fi citită aici:
Un colonel din Constanţa îi scrie ministrului Sănătăţii despre salonul groazei din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  (SCJU) Constanţa

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu următoarea întrebare:
 
 

Sondajul s-a încheiat pe data 10 Mai 2015

 
Aşteptăm să ne împărtăşiţi opiniile dumneavoastră şi printr-un comentariu, păstrând, desigur, o notă decentă.

Printr-o petiţie online se cere demisia lui Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, din cauza mizeriei, infecţiilor şi lipsei de investiţii. Totodată, potrivit petitieonline.com, se mai cere demisia din cauză că pacienţii sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente, iar Căpăţînă „minte cu nerușinare că totul este gratuit în acest spital“. 

Citeşte şi PETIŢIE ONLINE PENTRU DEMISIA LUI DĂNUŢ CĂPĂȚÎNĂ, MANAGER SCJU CONSTANŢA

Petiţia online poate fi semnată pe petitieonline.com/demisia_lui_dan_cpanamanager_scju_constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • viorica 09 May, 2015 16:40 Da se platesc toate medicamentele.Iti pune reteta scrisa de mina in fata si te trimite sa iei tratamentul. stiind suferinta celui bolnav nu comentezi si te duci si cumperi reteta.Nu te intreaba nimeni daca ai bani s-au nu .
 • molosag carmen 09 May, 2015 14:59 sunt de acord cred ca se mai intampla si sa fii nevoit sa cumperi medicamente ,dar nu mai departe de 28 aprilie em ajuns in urgenta cu trimitere de la un medic otoped la un medic neurolog eram intr-o situatie grava la receptie am fost extrem de repede trimisa unde vreau eu pe motiv ca nu aveam card de sanatate ,mentionez ca platesc asigurari de sanatate ,pe un ton vulgar si irascibil chiar sa nu mai tin randul ,am cerut cu plata consultatia si atunci chiar mia fost aruncata in fata trimiterea cu mentiunea sa ma tratez unde vreau eu acolo nu
 • Mariana 08 May, 2015 23:18 Au votat 800 de oameni care au plătit tratamente in acest spital si daca toți aceștia am semna si petititia existenta,vom putea merge mai departe!
 • florin 08 May, 2015 09:58 Am fost cu fetita la urgenta cu febra 40 si am stat 5 ore fara sa se uite la ia. Cand ma-m rastit la ei si iam rugat sa se uite macarputin si sa-i dea ceva de scazut febra aia chemat pe aia de la zip escort sa ma dea afara. Asta e spitalul groazei. Spitalul constanta.
 • Cerasela 07 May, 2015 11:54 Domnul ministru cred ca nu a pus piciorul in viata lui intr-un spital de stat!!!! Tatal meu a fost internat in spitalul judetean Constanta o saptamana timp in care am cumparat scutece ,hartie igienica,sevetele umede si apa plata pentru ca nu exista asa ceva pt bolnavi.Mizeria si gandacii troneaza la tot pasul,la fel si indiferenta personalului medical.Singurele care mai muncesc pe acolo sunt infirmierele care alearga cu bolnavii pe la analize si mai schimba bolnavii, contra cost binenteles,rar care o mai face gratis.Asistentele nici nu se uita la tine daca nu le bagi ceva in buzunar,daca faci scandal si le tragi la rasundere se uita ca la felul trei, si nici nu te mai baga in seama.
 • adriano celentano 07 May, 2015 10:53 sotia a fost cu copilul in varsta de 6 luni sa i se faca un antibiotic si o nesimtita de asistenta de la etajul 8 i-a inchis usa in nas...asta este spitalul judetean constanta
 • MELANIA 06 May, 2015 22:56 Cat tupeu are mister Capatana ! Mergi in spital cu medicamente de acasa si competarea se prescrie pe biletel si le cumperi TOATE ,nici macar apa oxigenata nu-ti da .
 • catalina 06 May, 2015 09:51 Nu stiu acum daca se mai practica dar in urma cu doi ani,am cumparat si manusi la doctori si asistente.Am primit o reteta pe o hirtie ,fara parafa sau semnatura cu lista medicamentelor sipansament,manusi ,vata ,siringi si multe altele.Cind am ajuns in farmacie mi-am facut cruce si eu si farmacista:900 de roni costau toate.Mama mea avea pensie de 350 roni.Din ce bani sa cumpere.Am pus mina de la mina si am cumparat.Plus pachetul de scutece care i-a fost furat pina a doua zi.Apoi de a doua zi a inceput calvarul.Toate antibioticele i-au fost furate si am cumparat altele si duceam doar cite putin cit sa faca injectii in ziua respectiva,anticuagulate altele zilnic si scutece la fel.Operatia nu a fost facuta decit in momentul cin am inminat doctorului recipista de la posta cum ca am achitat 1000 roni pentru proteza si ulterior am aflat ca puteam face cerere la directia spitalului pentru a recupera banii cu acea chitanta.De ce mi-a fost luata chitanta de doctor? POt sa va povestesc o saptamina despre neregulile si nesimtirea personalului .
 • Flori 05 May, 2015 22:26 Am fost internata pe sectia OG1 etaj 7. In cele 5 zile de spitalizare nu am vazut nici un gandac si nu am cumparat nici un medicament. In fiecare zi mi se faceau anitcoagulante si analgezice.
 • anca 05 May, 2015 12:34 Tatal meu a fost internat la terapie intensiva. Am cumparat tot, pe listuta scrisa zilnic. Vai de bolnavii care nu au pe nimeni pe la usi, sa mearga dupa medicamente!
 • George 04 May, 2015 22:21 Tatal meu a fost internat in sectia medicala acum doua saptamani...toate medicamentele le-am cumparat personal de la farmaciile din zona spitalului! cand am comentat faptul ca incepand cu 1 aprilie bolnavii internati nu mai au voie sa cumpere medicamentele necesare, o doamna doctor mi-a spus ca farmacia spitalului nu are medicamente si sa ma descurc cum pot!!!Am plecat spre farmacii cu o bucata de hartie pe care erau scrise medicamentele necesare, fara sa existe un nume sau o parafa! Cand sa revin in spital, cei de la paza nu m-au mai lasat sa intru desi aveam medicamentele cu mine si trecusem cu 15 minute mai devreme pe langa ei! Este o nebunie totala in acest spital, iar managerul minte cu nerusinare!