Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu ne ajută cu nimic” 92% dintre respondenţi, nemulţumiţi de bursele locurilor de muncă

ro

24 Oct, 2016 00:00 2655 Marime text


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a organizat, în data de 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Evenimentul a avut loc în campusul Universităţii „Ovidius“.

Scopul acestei acţiuni, aşa cum a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad, a fost intermedierea unui dialog între agenţii economici interesaţi şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. De precizat că au participat 32 de agenţi economici, cu o ofertă diversificată a locurilor de muncă. Numărul total de locuri de muncă oferite a fost de 844, dintre care 24 pentru persoane cu studii superioare. 

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 241 de locuri de muncă valabile la Constanţa. 
 
I-am întrebat pe constănţeni dacă i-a ajutat Bursa locurilor de muncă să-şi găsească un job nou, subiect care a stârnit numeroase reacţii din partea cititorilor noştri. Rezultatele sondajului, la care au participat 100 de persoane, au demonstrat că majoritatea respondenţilor, adică 92%, consideră că aceste burse nu îi ajută în paşii pe care îi fac pentru a găsi un nou loc de muncă, în timp ce 8% sunt de părere că bursele sunt utile în acest demers.


 
Iată câteva dintre comentariile cititorilor:
 
O.S. susţine că: „Pe cei tineri nu îi angajează pentru că nu au experienţă, iar pe cei mai în vârstă, pentru că sunt depăşiţi”.
 
F.M. este de aceeaşi părere: „Nu ne ajută cu nimic, toţi vor experienţă, dar de unde să faci experienţă? Toţi vor muncă cu bani puţini şi orar cât mai lung. Zeci de ore de stat în picioare...”.
 
Un alt cititor, C.C., crede că este „Un fiasco întotdeauna!” 
 
I.C. a scris că „sunt făcute la vrăjeală, e vreo şmecherie şi cu bursele astea”.
 
În schimb, N.I. afirmă că „de un an şi jumătate am acelaşi loc de muncă”.

Sondajul s-a încheiat pe data de 23 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii