Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ce candidat dintre cei cu care defilează PSD aţi vota dacă mâine ar fi alegeri locale?

ro

21 Sep, 2015 00:00 4140 Marime text
În ultimele săptămâni, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat provocări celor care ar alege să „voteze cu dreapta“. Publicul cu simpatii liberale a arătat care sunt primele nume pe care le-ar dori pe buletinele de vot în cazul în care s-ar organiza chiar mâine alegeri locale. Pentru a avea creionat un tablou de ansamblu asupra viitorului scrutin, ZIUA de Constanţa lansează acum o altă provocare, de această dată îndreptată celor cu simpatii social-democrate.

Sondajul s-a încheiat pe date de 27 Septembrie 2015

Nicolae Nemirschi, fost primar al municipiului Constanţa şi, de asemenea, fost ministru al Mediului în guvernarea PDL-PSD din 2008, a fost varianta pe care chiar Decebal Făgădău a înaintat-o la finalul unei şedinţe de Consiliu Local din luna mai. Afirmaţia i-a luat pe mulţi prin surprindere, de vreme ce Nemirschi a dispărut complet din peisajul public, el nemaiactivând politic după etapa Ministerului Mediului, aspect confirmat de Decebal Făgădău: „Nu, nu s-a reimplicat politic. Este o propunere a mea, discutată în Biroul Permanent Municipal. Nu am apucat să o discut cu Nicu Nemirschi atât de concret“, explica, atunci, social-democratul.

Citeşte şi

Fumigenă PSD?: Fostul viceprimar Nemirschi, preferat de Făgădău pentru o candidatură la Primăria Constanţa
 
Decebal Făgădău este, la momentul de faţă, varianta oficială a PSD, numele avansat chiar de preşedintele Organizaţiei PSD Constanţa, Felix Stroe, în contextul Conferinţei Judeţene a Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa din luna august, de la Constanţa. Varianta înaintată de conducerea PSD Constanţa a fost agreată şi de cel aflat la conducerea interimară a partidului, Liviu Dragnea. „Atât Făgădău, cât şi Dragomir sunt doi oameni cu experienţă în administraţie şi nu sunt implicaţi de ieri, de azi în acest sistem. Cred că sunt persoane care pot face ca lucrurile în oraşul Constanţa şi în județul Constanța să meargă şi mai bine. Sunt proiecte începute de Radu Mazăre în municipiul Constanţa şi pe care Decebal Făgădău le ştie foarte bine şi le poate duce mai departe“, declara Liviu Dragnea despre propunerile avansate.

Citeşte şi 

Dragnea acceptă propunerile PSD Constanţa pentru 2016. Făgădău și Dragomir, continuatorii proiectelor lui Mazăre și Constantinescu (galerie foto) 
 
Dumitru Coiciu este un vechi membru al PSD şi actualmente director adjunct al RATC. Acesta se regăseşte chiar şi pe lista membrilor supleanţi pentru Consiliul Judeţean Constanţa, fiind ales pe listele USL. Coiciu a afirmat, în contextul unei conferinţe de presă informale, că va candida la Primăria Constanţa. „Candidez la Primăria Constanța, ca independent. Și ce dacă nu câștig... Vreau să mă înscriu și pentru Primărie, și pentru Consiliul Local. Măcar de-acolo să zbier. Nu vezi că nu zbiară nimeni în orașul acesta?!“, a afirmat Coiciu, în contextul conferinţei de presă prilejuite de aducerea şi testarea la Constanţa a unui autobuz electric, în luna iunie a acestui an. Deşi a afirmat că intenţionează să candideze independent, de eticheta de social-democrat va fi greu, dacă nu chiar imposibil, să scape.
 
Radu Babuş, deputat PSD în Colegiul 5, fost consilier judeţean şi director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, este încă un nume auzit în anumite cercuri în ceea ce priveşte o posibilă candidatură. Observând avântul cu care PSD vrea să aducă în faţă oameni tineri, Radu Babuş, fiul lui Constantin Babuş, ar putea fi o opţiune pentru cei care vor un social-democrat „cu suflu nou“ la Primăria Constanţa. Ca deputat, puţini ar putea spune ce a făcut concret parlamentarul, el fiind aproape invizibil în această legislatură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Irina Narcis 22 Sep, 2015 15:48 Alta varianta!