Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cocktail de început de zi

ro

08 Jun, 2011 10:46 1755 Marime text

dsc00958.jpgAm găsit această reţetă răsfoind un caiet de-al meu cu reţete de băuturi - era pe o tăietură dintr-o revistă, probabil dintr-o Lumea femeilor mai veche. Se numeşte Morning Star şi cică ar avea doar 130 de calorii pe pahar dacă îl preparaţi cu iaurt dietetic. Eu l-am preparat cu iaurt de băut ca să fie mai uşor de consumat şi a ieşit o minunăţie.

Ingrediente: o pară bine coaptă (eu am folosit o pară Red Bartlett dar cea mai bună ar fi o pară românească dulce şi parfumată), 1 lingură suc de lămâie, 150 de ml de iaurt de băut, 1 linguriţă cu vârf de miere, 1 linguriţă rasă de cafea solubilă (ness), 1 frunză de mentă pentru decor.

Mod de preparare: para se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe. Se stropeşte cu zeama de lămâie. Se adaugă iaurtul şi se pasează bine cu blenderul. Se adaugă mierea şi ness-ul şi se amestecă bine. Se toarnă în pahar şi se decorează cu frunza de mentă şi cu ce mai aveţi la îndemână - eu am presărat puţină ciocolată rasă. Data viitoare voi pasa şi o frunză de mentă pentru aromă. Puteţi adăuga mai mult sau mai puţin ness, mai multă sau mai puţină miere, în funcţie de gusturi.

Reteta preluata de pe http://laurafrunza.com/2011/05/23/un-cocktail-de-inceput-de-zi/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii