Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarta de spanac cu migdale

ro

24 May, 2011 21:51 1594 Marime text
tarta_de_spanac_cu_migdalex.jpgIngrediente pentru 6 portii (este satioasa) si o tava cu diametrul de 24 cm si adancime de 3 cm:
Aluatul:
  1. 200 gr de faina si inca 2 linguri pentru blatul de lucru
  2. 100 gr de unt
  3. un galbenus de ou (separat pastrezi albusul dar nu il incluzi in aluat!)
  4. 2 linguri de apa rece
  5. putina sare
Compozitie:
  1. 650-700 gr spanac congelat
  2. 4-5 catei de usturoi
  3. o ceapa
  4. 100 gr de smantana usoara 12%
  5. 100 ml de smantana dulce pentru frisca
  6. 3 oua
  7. 50 gr parmezan ras
  8. 4 linguri de migdale pisate
  9. un varf de cutit de praf de nuscoara
  10. sare, piper

Mai intai prepari aluatul cu toate ingredientele reci (mai putin albusul!) puse intr-un bol. Se framanta rapid, cu varfurile degetelor si se obtin mai intai niste firimituri apoi mai framanti pana se leaga. Tot procedeul acesta trebuie sa dureze putin, asa cum scriam si in alte ocazii, secretul aluatului fraged de tarta este ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de min.

Intre timp, pornesti cuptorul la 180 de grade, tai ceapa si usturoiul marunt si pudrezi blatul de lucru cu faina. Amesteci smantana cu ouale si frisca batuta, parmezanul, sarea, piperul, nucsoara si doua linguri de migdale macinate marunt, adaugi ceapa si usturoiul.

Scoti aluatul si il intinzi pe blatul de lucru intr-o foaie subtire pe care o rulezi pe facalet si o derulezi in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 12 min. Aluatul nu se umfla prea tare dar de siguranta poti pune peste aluat un cerc taiat din hartie de copt cu boabe de fasole pentru copt deasupra, ca greutati.

Cat sta aluatul la cuptor, calesti intr-o tigaie spanacul si apoi il treci intr-o strecuratoare si il apesi cu o lingura de lemn, sa se scurga cat mai bine zeama.

Scoti aluatul de la cuptor, il ungi cu albus, adaugi spanacul si deasupra tot restul compozitiei. Amesteci putin in mijloc cat sa se vada spanacul la suprafata iar pe margini presari 2 linguri de migdale macinate mai mare. Lasi la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de min. Pofta buna!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii