Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa thailandeza de pui

ro

21 Oct, 2011 01:00 1968 Marime text
supa.jpgIncearca aceasta supa de pui cu arome thailandeze.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

2-3

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

pui, ardei gras, pasta curyy

Ingrediente

20ml de ulei de floarea soarelui

1 ardei gras rosu, taiat felii

1 ardei gras galben, taiat felii

30g de pasta curry verde

15ml de ghimbir proaspat ras

1l lapte de cocos

Coaja si suc de lamaie

1 conserva de porumb

2 piepti de pui file, taiati fasii subtiri

Sare

30g de busuioc proaspat taiat marunt

30g de coriandru proaspat taiat marunt

1 ardei iute, taiat marunt

Extra coriandru si ardei iute pentru garnisire

Mod de preparare

1. Incalzeste uleiul intr-o oala la foc mediu si prajeste ardeii timp de 1 minut. Amesteca pasta de curry si prajeste in continuare inca 30 de secunde. Adauga laptele de cocos, sucul si coaja de lamaie si porumbul. Asteapta ca amestecul sa dea in clocot si lasa la fiert timp de cateva minute.

2. Adauga fasiile de pui, acopera si lasa la fiert timp de 3-4 minute pana ce puiul e gata si porumbul moale. Asezoneaza dupa gust si adauga coriandrul, busuiocul si ardeiul iute. Pune supa in castroane si presara coriandru taiat marunt si busuioc deasupra.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii