Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supă iute acrişoară de varză

ro

01 Jul, 2011 21:51 1513 Marime text

lead_300x2002.jpgIngrediente

1 varză china-mica

1 morcov

3 cepe verzi

1 l supa de găină

25 g ciuperci uscate

ghimbir dat pe răzătoarea fină

3-4 linguri sos soia

1 lingura sos oyster

sare

tăitei

3-4 linguri ulei de arahide

Mod de preparare

Cipercile uscate se fierb 10 minute în supă. Între timp pregătim legumele. Varza se taie grob. Morcovii se taie în fâşiute subţiri, ceapa felii, ghimbirul se dă pe răzătoare. Încingem tigaia, apoi uleiul, punem ceapa verde, îvârtim de 4-5 ori, după care adăugăm fâşiutele de morcov, amestecăm şi după maxim 1 minut, adaugăm varza şi amestecăm. Condimentăm cu sosul de soia şi sos oyster, amestecăm şi mai lasăm vreo 2 minute. Adăugăm supa şi condimentăm din nou, cu sare. Dacă mai e nevoie, puteţi adăuga sos de soia. Lăsăm să fiarbă 3-4 minute cu capac, timp în care fierbem tăiţeii. Se fierb în apă fără sare 2 minute. Se strecoară şi se clătesc scurt cu apa rece. Tăiţeii se pun pe fundul castronului, iar supa se poate adăuga deasupra.

Mai multe idei pentru supe găsiţi aici .  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii