Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa de gulii

ro

04 May, 2011 21:41 1948 Marime text

26174_1l.jpgINGREDIENTE:

2 gulii mari
2 morcovi
1 radacina de pastarnac
1 ceapa
3 linguri de ulei de masline
1.5 l supa clara de pui sau de oase
1/2 lingurita cimbru
piper
sare
50 g smantana
1 galbenus
1 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Curatam legumele de coaja si le spalam. Tocam ceapa marunt, morcovul il radem prin razatoarea mica, le calim putin in ulei, apoi le punem la fiert impreuna cu guliile rase mai mare in supa de pui. Asezonam cu sare, piper si cimbru.

Cand legumele sunt fierte dam oala la o parte si lasam sa se raceasca putin. Pasam jumatate din cantitatea de legume cu un bleder, adaugam dresingul de smantana si ou.

Servim supa calduta cu patrunjel verde tocat si crutoane sau galuste de faina.

Pofta buna!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii