Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spaghete carbonara

ro

04 Aug, 2011 00:00 2270 Marime text
spaghete_carbonara.jpgReţetă alternativă la varianta clasică, această versiune a pastelor cabonara este de multe ori chiar mai populară decât originalul, datorită consistenţei cremoase a sosului. Deşi în bucătăria tradiţională italiană gătitul cu smântână este mai degrabă o rară excepţie decât o regulă, iar smântâna este dulce, nefermentată, această versiune de spaghetti carbonara este foarte apreciată, în special în Statele Unite.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

1 pachet spaghetti (500 grame)

400 grame bacon

400 grame smântână (minim 18% grăsime)

4 gălbenuşuri

1 pahar de vin alb, sec

1 lingură ulei de măsline

1 linguriţă nucsoara rasă

4 linguri parmezan ras

sare

piper proaspăt măcinat

Preparare:

Tăiaţi baconul cubuleţe.

Amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna, paharul de vin, nucşoara, parmezanul, puţină sare şi piper.

Fierbeţi pastele, al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.

Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.

Adăugaţi baconul şi rumeniţi-l uşor.

Adăugaţi amestecul de smântână şi amestecaţi uşor până se leagă.

Amestecaţi sosul cu pastele fierbinţi (fierte şi scurse de apă).

Spaghetti cabonara cu smânână se servesc imediat, presărate din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii