Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Somon în crustă de aluat franţuzesc cu creson

ro

17 Apr, 2011 19:27 4741 Marime text
img_6152__thumb1.jpgAzi avem somon în foietaj cu cremă de brânză şi creson.

Cresonul e o plăntuţă care se foloseşte în special la salate şi aduce puţin la gust cu gulia. Dacă nu aveţi şi nu găsiţi înlocuiţi-l cu spanac sau chiar şi cu urzici, ştevie, leurdă sau salată verde.

Iată reţeta...

Timp: ~30min

Porţii: 4

Ingrediente: 1 foaie de aluat franţuzesc (foietaj), 800g file de somon cu sau fără piele (sau alt file de peşte: crap, novac,...), 100g creson (sau spanac, urzici...), 1 lămâie, 150 cremă de brânză gen Philadelphia (sau brânză proaspătă de vacă, untoasă şi bine scursă), 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, iarba ciorii), 1-2 căţei de usturoi, 1 lingură de pesmet, 1 ou, sare, piper

Mod de preparare:

Amestecăm brânza proaspătă cu verdeaţa tocată, usturoiul mărunţit, puţină sare şi piper.

Spălăm şi uscăm bine fileurile de somon cu şervete de hârtie. Le puteţi admira în poză alături de bucheţelul de creson :P

Punem jumătate din catitatea de creson într-o crăticioară cu 1 lingură de apă şi lăsăm pe foc 3-4 minute să se opărească.

Îl scurgem apoi bine de apă, îl tocăm şi îl păstrăm deoparte.

Întindem aluatul de foietaj pe o foaie de copt în tava în care îl vom coace. Presărăm pesmet, aşezăm fileurile de peşte pe lungime, presărăm sare, piper şi stropim cu câteva picături de zeamă de lămâie.

Radem deasupra puţină coajă de lămâie care va da o aromă deosebită şi aşezăm crema de brânză cu verdeţuri. Presărăm desupra cresonul tocat.

Împăturim aluatul şi încercăm să îi dăm o oarecare formă de peşte.

Ungem cu ou bătut şi scrijelăm cu o furculiţă nişte urme gen solzi de peşte. Dacă aveţi răbdare şi timp puteţi să vă jucaţi mai mult cu decoratul peştelui iar dacă îl preparaţi pentru o masă festivă chiar va face furori ;)

Coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (200°C) timp de 20min până se rumeneşte aluatul.

Servim cald alături de restul de creson şi eventual o garnitură de cartofi copţi ori natur.

Ca sos vă recomand sosul de iaurt cu usturoi, e răcoritor şi merge perfect în combinaţie cu somonul ;)

Să aveţi poftă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii