Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saltimbocca Alla Romana

ro

24 Aug, 2012 01:00 2459 Marime text
reteta.jpgSaltimbocca inseamna "sare in gura", adica se face atat de repede si e atat de buna incat practic va sare singura, direct in gura. Am completat-o cu un sosulet delicios pe baza de vin si supa de pui si inviorat cu un strop de suc de lamaie. Pereche perfecta!

Daca va marturisesc - in mare secret desigur - ca am lins farfuria la propriu, nu o sa ma credeti... dar va provoc sa faceti si voi reteta aceasta de saltimbocca alla romana si sa incercati sa rezistati acestui gest care sigur nu e inclus in codul bunelor maniere la masa (vedeti? si emoticonul linge farfuria!)

Ingrediente pentru Saltimbocca Alla Romana

4 cotlete de vitel (de cca 50 gr fiecare)
4 felii prosciutto (de Parma am folosit)
8 fruze salvie
1 lingura ulei
2 linguri unt (de calitate; 80% grasime)
30 ml vin alb sec
120 ml supa de pui (preparata in casa)
1 lingura suc de lamaie
2 linguri faina alba
sare, piper negru macinat

Portii: 2

Reteta completa aici: e-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii