Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salata austriaca de cartofi

ro

23 Apr, 2012 00:00 4560 Marime text

salata.jpgHaideti sa povestim astazi despre ingrediente noi, surprinzatoare pe care le-ati incercat in ultima vreme si de care ati fost impresionati. Sau despre ingrediente noi, pe care le aveti in casa sau ati dori sa le cumparati, dar nu aveti idee cum sa le folositi. Sa facem un brainstorming care sa ne largeasca un pic orizontul asupra gusturilor din bucataria noastra. Incep eu.

Uleiul de dovleac a fost revelatia saptamanii, desi il aveam in casa de cateva luni bune. Ieri l-am incercat prima data in aceasta salata si vreau sa va spun ca nu as fi crezut niciodata ca salata bavareza de cartofi poate fi mai buna. Insa uleiul de dovleac o duce la alta dimensiune. Adaosul de valeriana ii da prospetime, ceea ce o face garnitura ideala pentru snitelul vienez.

Uleiul din seminte de dovleac este o emblema a statului Styria din Austria. Este vascos, inchis la culoare (roscat inchis cand il vedeti in sticla, insa cand il amestecati vedeti ca de fapt e verzui). Este folosit indeosebi in dressinguri pentru salate, insa se poate folosi si in supe sau chiar la deserturi.

Ingrediente

600 gr cartofi fainosi
150 ml supa de vita (sau pui)
1/2 ceapa mai mica
2 linguri ulei floarea soarelui
3 linguri ulei din seminte de dovleac
1 lingura otet de vin alb (sau mere)
1 lingurita mustar
1/2 lingurita piper negru macinat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
valeriana

Reteta completa pe: E-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii