Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pui la cuptor umplut cu prune afumate

ro

07 Apr, 2011 18:57 1751 Marime text
puilacuptorumplutcupruneuscate4.jpgCe este special la puiul asta... nu este neaparat umplutura, cat faptul ca l-am „copt" intr-o oala veche de tuci, care a vazut multe, multe fripturi la viata ei. Oala este mostenita de la bunica.

Ingrediente:
un pui intreg de 2 kg
150 g prune uscate si afumate fara samburi
150 g ciuperci champignon
un morcov
o bucata de praz
un ardei gras
2-3 catei de usturoi
1 lingura mustar Dijon
50 g unt
putin ulei
1 legatura patrunjel
sare, piper
1 cana apa




Puiul se spala foarte bine si se curata de eventuale parti nedorite (varful aripilor, resturi de pene, etc.). Se condimenteaza in exterior si in interior cu sare si piper. Mai puteti adauga si alte condimente, dupa preferinta.
Ciiupercile curatate, prazul taiat marunt, ardeiul gras taiat cubulete, morcovul taiat rondele si usturoiul zdrobit, se calesc impreuna in foarte putin ulei, cam 10 minute. La final adaugam si prunele uscate. Umplem puiul cu aceasta compozitie si il asezam intr-o tava. Ce nu incape din umplutura, putem sa asezam pe langa pui. In tava, turnam o cana de apa. Ungem puiul cu putin mustar. Acesta il va ajuta sa se rumeneasca frumos. Pe sub pielea puiului, putem introduce mici bucatele de unt.
Acoperim puiul cu folie de aluminiu si il introducem la cuptor, la foc mic. Puiul trebuie sa stea la cuptor aproximativ 1 h pentru fiecare kilogram. Asa ca daca puiul are 2 kg, va sta la cuptor 2 h. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. In ultimele 15 minute se indeparteaza folia de aluminiu.
Umplutura se poate servi ca si garnitura.
Pofta buna!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii