Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura cu fulgi de ciocolata si visine

ro

09 May, 2011 21:46 2277 Marime text

25690_1l.jpgIngrediente:

Blat: 5 oua, 5 lg apa, 8 lg zahar, 50 gr fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita, 1 lingurita praf de copt, 5 lg faina
Crema: 3 oua, 4 lg zahar, 100 ml frisca vegetala, 150-200 gr visine din compot
Sirop: zeama de visine din compot
Decor: ciocolata

Preparare:

Batem albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam galbenusurile si praful de copt, mai batem putin... adaugam fulgi de ciocolata si rand pe rand faina... coacem intr-o tava cu hartie de copt cca 30 min, intre timp pregatim crema, batem ouale cu zaharul pe abur pana ce se ingroasa, batem frisca, cand sa racit crema de oua adaugam frisca... se pun visinele din compot si se amesteca cu o paleta...insiropam blatul si punem crema deasupra...eu am ondulat cu o lingurita crema si am ornat cu mici rulouri de ciocolata facut cu cutitul... 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii