Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mici-gratar

ro

27 Apr, 2011 21:33 1781 Marime text
mici_facuti_la_gratar_89256700.jpgVara este sezonul gratarelor si nu pot uita mirosul care ma invada atunci cand faceam gratar.
Compozitie:1 kg carne de vita, sare, piper, apa minerala, cimbru uscat , mustar, usturoi
Preparare: Se lasa carnea de vita taiata bucati 1-2 ore in apa rece sa iasa sangele din ea. Se da prin masina de tocat, se pune sare, piper, usturoi si cimbru uscat, 1,5 cana cu apa minerala si 1,5 lingurita bicarbonat. Se amesteca bine pina cind obtineti carnea condimentata dupa gustul dvs. Se lasa carnea intr-un vas sa stea 1 zi la rece la frigider. Veti observa ca, carnea va capata o culoare mai inchisa pt ca s-a patruns cu toate ingredientele.
Se ia din pasta de carne si se fac mici care trebuie sa fie mai lungi pt ca la prajit se mai string. Se modeleaza sa fie potriviti ca grosime ca sa fie prajiti si in interior. Se aseaza pe farfurii sau un platou pana se modeleaza toti micii.Se prajesc la foc mic, in cazul in care flacara este mare se arunca putina apa pe foc, micii se intorc pe toate partile. Se servesc cu mustar ....iar dupa ei, o bere buna rece.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii