Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mămăligă cu sos de brânză

ro

02 Aug, 2011 19:09 1826 Marime text

mamaliga-branza.jpgO alternativă mai arătoasă, mai proaspătă şi mai elegantă la tradiţionala mămăligă cu brânză. O bucată aurie de mămăligă înconjurată de un sos de brânză, pe bază de feta sau chiar telemea, îndulcită cu o cană de smântână dulce. Accentul final, dat de codiţele de ceapă şi, opţional, verdeaţă, adaugă o notă vioaie întregului.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

250 grame de feta sau telemea de oaie

250 ml smântână dulce

1 lingură chives sau cozi de ceapă verde

1 cană de mălai

sare

puţin ulei

Preparare:

Puneţi la fiert 3 căni de apă cu puţină sare şi puţin ulei.

Când fierbe apa, adăugaţi mălaiul în ploaie şi faceţi o mămăligă. Fierbeţi aproximativ 5 minute. Va trebui să obţineţi o mămăligă moale dar bine legată.

Ungeţi cu ulei 2 forme potrivit de mari (boluri, ramekin, etc).

Turnaţi mămăliga şi lăsaţi să se răcorească 10 minute.

Pasaţi într-un blender sau mixer brânza cu smântâna dulce.

Răsturnaţi mămăliga pe o farfurie.

Turnaţi sosul de jur împrejur.

Presăraţi cu chives sau cozi de ceapă verde. Opţional, puteţi adăuga puţin mărar proaspăt, tocat fin.

Mămăliga cu sos de brânză se serveşte imediat.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii