Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 14 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Lauraadamache.ro Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă

ro

06 Jan, 2014 12:52 2878 Marime text
Reteta tortului de ciocolata nu este deloc complicata si nici macar migaloasa, iar blatul are o consistenta perfecta pentru insiropat. Stiu ca spun asta despre majoritatea torturilor mele, dar acesta a fost atat de gustos si parfumat, incat o sa-l repet chiar zilele acestea.

Ingrediente - Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba (24 cm Ø)

Ingrediente Blat Tort

    250 ml apa calduta
    200 g zahar alb
    130 g zahar brun cu melasa
    2 oua
    125 g unt
    20 g cacao
    1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    225 g faina
    3/4 plic praf de copt
    un varf cutit sare

Ingrediente – Crema de ciocolata alba cu cafea

    150 g ciocolata alba
    100 ml cafea fiarta
    250 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Ingrediente – Ganache de ciocolata toblerone

    200 g ciocolata toblerone
    400 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Ingrediente – Sirop de cafea

    250 ml apa
    2-3 linguri cafea
    125 g zahar brun cu melasa/zahar brun simplu
    esenta de cafea

Ingrediente – Glazura de ciocolata

    100 ml apa
    170 g zahar
    75 g cacao
    12 g foi gelatina/10 g gelatina praf
    90 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Reţeta integrală pe lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii