Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lasagne alla Bolognese

ro

11 Sep, 2013 08:21 3063 Marime text
Lasagne-le alla bolognese sunt tipice regiunii Emilia-Romagna. Sunt facute 100 % in casa si desi am stat 6 ore sa prepar foile, apoi ragù-ul si apoi sosul bechamel, nu regret nici o secunda pentru ca nu se compara gustul foilor de lasagne facute in casa cu gustul celor cumparate, indiferent de marca. A iesit nu divina ci teribil de divina, daca exista termenul asta de comparatie, si sunt extraordinar de fericita ca sotului meu i-au placut. Pot spune ca dintre toate retetele facute pana acum, reteta de lasagne alla bognese va ramane mereu preferata mea.

Ingrediente:

Foi lasagna

    400 gr faina
    4 oua medii
    sare

Ragù alla bolognese

    500 gr carne tocata vitel
    500 gr carne tocata vita
    100 gr pancetta/bacon
    2 cepe medii
    2 morcovi
    1 tulpina medie telina
    2 linguri unt
    150 gr smantana
    sare
    piper
    2 cani apa
    200 gr suc rosii

Sos beschamel:

    50 gr faina
    50 gr unt
    1 l lapte

Reţeta completă aici: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii